Horrorkomedies en anime op het programma Imagine 2013

Het programma van Imagine 2013, welke 8 t/m 17 april plaatsvindt in het EYE Amsterdam, krijgt langzaam vorm.

Wolf-ChildrenWolf Children

Niet alleen de zon komt op in het oosten, ook de eerste bevestigingen voor Imagine 2013 komen daar vandaan. In de altijd populaire Anime-selectie zijn twee titels bekend. Mamoru Hosada, van wie Imagine eerder Summer Wars en The Girl Who Leaped Through Time vertoonde, is terug met Wolf Children (2012), een ontroerende anime over kinderen die weerwolven blijken te zijn. Sang-ho Yeons The King of Pigs (2012) geeft een beklemmend beeld van het Zuid-Koreaanse schoolleven, met zijn meedogenloze pestcultuur.

Ook in dat andere Aziatische genre, de Martial Arts, druppelen de films binnen. We mogen niet alles verklappen, maar wel dat het Japanse Rurouni Kenshin (Keishi Ohtomo, 2012) op Imagine Film festival vertoond wordt. In deze bewerking van de gelijknamige manga gaat de voormalige Samoerai Battosai ongewapend door het leven om de cyclus van geweld te doorbreken.

Mon AmiMon Ami

Imagine heeft een sterke traditie van horrorkomedies en ook dit jaar hebben we weer een paar sterke titels weten vast te leggen. In het Ierse Grabbers (Jon Wright, 2012) nemen de bewoners in hun strijd tegen een monster hun toevlucht tot grote hoeveelheden alcohol en in het Canadese Mon Ami (Rob Grant, 2012) ontvoeren twee niet al te snuggere vrienden de dochter van de baas, waarbij al snel bloed vloeit.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Horrorkomedies en anime op het programma Imagine 2013”

Plaats een reactie