Eerste trailer voor nieuwe horrorreeks Scream Queens

Ryan Murphy en Brad Falchuk maakten de voorbije jaren al furore op de Amerikaanse kabelzender FX met hun horroranthologiereeks American Horror Story – deze herfst start op de zender het vijfde seizoen dat zal draaien rond een hotel. Nu mogen ze hun succes proberen te evenaren op de Amerikaanse openbare zender Fox. Daar gaat deze herfst namelijk het eerste seizoen van de komische horrorreeks Scream Queens van start.

scream-queensIn het eerste seizoen van Scream Queens duiken we onder in de wereld van de vrouwelijke Kappa-studentenclub van de Wallace University. De studentenclub wordt met ijzeren hand geleid door de Queen Bitch, Chanel Oberlin (rol voor Emma Roberts) en enkel de elite kan toetreden tot de studentenclub. Dat is echter niet naar de zin van het schoolhoofd Cathy Munsch (rol voor Jamie Lee Curtis). Zij wilt dat de studentenclub haar beleid aanpast en alle studenten toelaat. Beide dames starten een conflict met verregaande gevolgen. Want plots wordt de campus opgeschrikt door een reeks moorden, die doen herinneren aan een onopgeloste moordzaak van 20 jaar geleden, en de terugkeer van de Rode Duivel.

Scream Queens wordt door hoofdrolspeelster Emma Roberts omschreven als Friday the 13th meets Mean Girls en wordt dus deels een slasherreeks, deel een komische reeks. Bij de start van de reeks is het duidelijk dat iedereen een motief heeft om de moordenaar met het duivelsmasker te zijn, maar evengoed kan iedereen het volgende moment afgeslacht worden. Bedoeling van de makers is dat zoals in De Tien Kleine Negertjes er elke aflevering een hoofdpersonage gedood wordt totdat in de finale van het 15-delige eerste seizoen de moordenaar bekend gemaakt wordt.

Scream Queens kan naast Emma Roberts en Jamie Lee Curtis rekenen op een aantrekkelijke cast die vooral de jongere kijkers moet aanspreken. Zo vertolken ook Glee-actrice Lea Michele, zangeres Arianne Grande en voormalig Disney-ster Nick Jonas een rol in de reeks. Maar ook Zombieland-actrice Abigail Breslin, American Horror Story-actrice Skyler Rose Samuels en Getting On-actrice Niecy Nash kregen een rol in het eerste seizoen van Scream Queens.

Net als American Horror Story moet Scream Queens bij succes een horroranthologiereeks worden. Maar anders dan bij AHS blijven de overlevende acteurs en actrices in het tweede seizoen hun rol behouden. Alleen verhuist Scream Queens met elk nieuw seizoen naar een nieuwe locatie en is er een nieuwe whodunit, maar de onderlinge relaties tussen de overlevende personages gaan verder in de komende seizoenen.

Voorlopig is het nog even wachten op de juiste startdatum van Scream Queens.

https://www.youtube.com/watch?v=wIlpcIalAno

https://www.youtube.com/watch?v=A6XV_Dam1OA

https://www.youtube.com/watch?v=j1n1hJnmMFE

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Eerste trailer voor nieuwe horrorreeks Scream Queens”

  1. Ik kan echt niet wachten!!!
    Heb al mega veel de kleine filmpjes etc op yt gezien en alles wat op internet te vinden is over dit gelezen!!!
    Kan echt niet wachten ???
    #BigLove4This!

    Beantwoorden

Plaats een reactie