Eerste promo/trailer voor tv-serie Bates Motel

De Amerikaanse zender A&E heeft een eerste trailer/promo vrijgegeven voor de prequelserie op de Alfred Hitchcock-film Psycho. In de reeks zien hoe de 16-jarige Norman Bates (rol voor Freddie Highmore) onder invloed van zijn moeder Norma (rol voor Vera Farminga) langzaamaan ontspoort en uiteindelijk zou uitgroeien tot de meest beroemde seriemoordenaar uit de filmgeschiedenis.

De tv-serie begint wanneer moeder en zoon naar een plattelandsdorpje in Noord-Californië verhuizen om er een motel te openen. Daarbij maakt de 40-jarige en bloedmooie Norma meteen indruk op de bewoners, terwijl Norman ondertussen op school de liefde leert ontdekken. Maar achter de deuren van het motel ontwikkelt zich een ongepaste moeder-zoonrelatie met dodelijke gevolgen. Norman’s psyche wordt dan ook geteisterd en steeds meer begint hij enkele eigenaardigheden en verontrustend gedrag te vertonen. Maar niet alleen de Bates hebben zo hun geheimen. Ook het dorpje waarin ze beland zijn heeft zo zijn eigen duistere geheimen die mee bijdragen tot wat Norman Bates uiteindelijk zou worden.

Bates Motel - pierwszy trailer

De makers, Lost-showrunner Carlton Cuse en Friday Night Lights-producente Kerry Ehrin, noemen Bates Motel een mix tussen Twin Peaks en Smallville en hebben de vrijheid genomen om de mythologie van het Psycho-verhaal verder uit te diepen. Zo introduceren ze in de reeks bijvoorb eeld de James Dean-achtige rebelse oudere broer Dylan Bates (rol voor Max Thierot). Het eerste tiendelige seizoen van de reeks gaat in de loop van maart 2013 op de Amerikaanse kabelzender A&E en hopelijk vlug daarna ook bij ons.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie