Elijah Wood: Van Hobbit naar Horror

Elijah Wood richt een productiemaatschappij voor horrorfilms op. Samen met partners Daniel Noah en Josh C. Waller heeft voormalige hobbit het bedrijf Woodshed opgericht, met de bedoeling om bloederige, onafhankelijke kwaliteitshorror te gaan produceren. Een grote verrassing voor degenen die Wood alleen kennen als de kleine held uit The Lord Of The Rings of de dansende pinguïn die niet kan zingen uit Happy Feet.

 

Maar Wood is al van jongs af aan een grote fan van horrorfilms. Iets wat ook tot uiting komt in zijn prostituee etende rol in Sin City en in zijn hoofdrol in de nog uit te komen remake van Maniac (1980). In Maniac versiert hij zijn verzameling etalagepoppen met het haar van gescalpeerde vrouwen. Dan ga je de avonturen van Frodo Baggins toch met nieuwe ogen bekijken.

Zoals hij zelf zegt tegenover Deadline: “Ik ben al een fan van horror en horrorfilms sinds ik een kind was. En ik werd steeds enthousiaster over het idee dat er een plek moet komen waar horrorfilms gemaakt kunnen worden waarin het verhaal en de personages serieus worden genomen”.

Films die Woodshed gaat produceren zijn onder andere: Curse The Darkness – Haïtiaanse zombies in een sociaal-politieke context – en Henly over een 9-jarige die zijn moordlust voor het eerst ontdekt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Elijah Wood: Van Hobbit naar Horror”

  1. Als Maniac zoiets wordt als Silence of the Lambs (it puts the lotion in the basket) dan lijkt het me wel tof. Maar hij zal wel verdomd zn best moeten doen om dat Frodo image kwijt te raken. Hij heeft zn uiterlijk natuurlijk ook al niet mee (veel te lief) dus ik ben erg benieuwd…

    Beantwoorden

Plaats een reactie