Entity F (Bart van Dekken, 2015)

Entity FIn een lang slepend project vol met tegenslagen, persoonlijk leed, verdwenen opnamen, een juridisch verbod van enkele jaren vanwege bepaalde schokkende inhoud is het de Friese filmmaker Bart van Dekken eindelijk gelukt de Nederlandse horrorfilm ‘Entity F’ te laten distribueren.

Twee jonge vrouwen, Amber en Jose, vinden het spannend om glaasje te draaien. In de winter van 2005 gaan ze met hun zelfgemaakt Ouija-bord het gebouw van een oud verlaten opvangcentrum in. Tot hun grote verassing maken ze contact. Helaas voor twee hebben ze contact met een kwaadaardige entiteit. Ze vluchten in doodsangst het gebouw uit.

De periode na dit avontuur ondervinden ze beiden nog rare verschijnselen. Als Jose op een vreemde manier omkomt bij een verkeersongeluk, besluit Ander hulp in de roepen bij paragnost Wilfried. Om het probleem aan te pakken zullen ze helaas nog een nacht moeten doorbrengen in de oude gebouw, dit keer bijgestaan door cameraman Berend.

Entity F is een low budget Nederlandse horror/found footage film (dus we gaan het ook niet vergelijken met Hollywood-producties). Regisseur Bart van Dekken maakte in 2009 nog de splatterhorror Frisian Terror, nu pakt hij een serieuzer onderwerp aan. De film is al het ware een documentaire die paragnost Berend, goed geacteerd door John Beringen, volgt in deze bijzondere case.

De film begint wel ietwat flauwtjes, er wordt duidelijk gezocht naar een manier om een aanleiding te hebben om terug te gaan naar het verlaten gebouw. Echter zodra deze keuze is gemaakt, ontstaat er een gezonde spanning in de film. Het verhaal over een oorlogsmisdadiger die na de oorlog aan de dood is ontsnapt en onder een andere naam door is gegaan met zijn daden, zit redelijk in elkaar.

Naast Bart van Dekken (regie en scenaria) en John Beringen (acteur), werkten Gerrit Gerlofsma (idee en script), Ron Roumen (productie) en Wendy del Grosso (actrice) mee aan de film.

Met een budget van slechts een paar duizend euro heeft Van Dekken hier toch een vermakelijke indiefilm neergezet. De film wordt gedistribueerd door Art-S Entertainment en is te koop bij Bol.com.

Sterren: 3 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Entity F (Bart van Dekken, 2015)”

Plaats een reactie