Entity F (Bart van Dekken, 2015)

Entity FIn een lang slepend project vol met tegenslagen, persoonlijk leed, verdwenen opnamen, een juridisch verbod van enkele jaren vanwege bepaalde schokkende inhoud is het de Friese filmmaker Bart van Dekken eindelijk gelukt de Nederlandse horrorfilm ‘Entity F’ te laten distribueren.

Twee jonge vrouwen, Amber en Jose, vinden het spannend om glaasje te draaien. In de winter van 2005 gaan ze met hun zelfgemaakt Ouija-bord het gebouw van een oud verlaten opvangcentrum in. Tot hun grote verassing maken ze contact. Helaas voor twee hebben ze contact met een kwaadaardige entiteit. Ze vluchten in doodsangst het gebouw uit.

De periode na dit avontuur ondervinden ze beiden nog rare verschijnselen. Als Jose op een vreemde manier omkomt bij een verkeersongeluk, besluit Ander hulp in de roepen bij paragnost Wilfried. Om het probleem aan te pakken zullen ze helaas nog een nacht moeten doorbrengen in de oude gebouw, dit keer bijgestaan door cameraman Berend.

Entity F is een low budget Nederlandse horror/found footage film (dus we gaan het ook niet vergelijken met Hollywood-producties). Regisseur Bart van Dekken maakte in 2009 nog de splatterhorror Frisian Terror, nu pakt hij een serieuzer onderwerp aan. De film is al het ware een documentaire die paragnost Berend, goed geacteerd door John Beringen, volgt in deze bijzondere case.

De film begint wel ietwat flauwtjes, er wordt duidelijk gezocht naar een manier om een aanleiding te hebben om terug te gaan naar het verlaten gebouw. Echter zodra deze keuze is gemaakt, ontstaat er een gezonde spanning in de film. Het verhaal over een oorlogsmisdadiger die na de oorlog aan de dood is ontsnapt en onder een andere naam door is gegaan met zijn daden, zit redelijk in elkaar.

Naast Bart van Dekken (regie en scenaria) en John Beringen (acteur), werkten Gerrit Gerlofsma (idee en script), Ron Roumen (productie) en Wendy del Grosso (actrice) mee aan de film.

Met een budget van slechts een paar duizend euro heeft Van Dekken hier toch een vermakelijke indiefilm neergezet. De film wordt gedistribueerd door Art-S Entertainment en is te koop bij Bol.com.

Sterren: 3 / 5

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rose Milk
Rose Milk
7 jaren geleden

Hollywood is ook niet alles, ik kan dit soort ambities wel waarderen.

Manuela Diepstraten
Manuela Diepstraten
7 jaren geleden

Gave actie! Die wil ik wel zien.

Rotterdamboy
Rotterdamboy
7 jaren geleden

Ben benieuwd, ik ben normaal niet zo onder de indruk van onze neder-horror. Hopelijk wordt ik geloochenstraft 🙂

marijke raeijmaekers
marijke raeijmaekers
7 jaren geleden

ik kijk er naar uit heerlijk een avondje griezelen

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x