15 Horrorklassiekers: What’s your favorite scary movie?

Voor alle liefhebbers van de betere slashers en andere soortgelijke filmgruwelijkheden, brengt filmmaatschappij Entertainment One in de aanloop naar Scream 4 diverse horrorklassiekers onder de vlag What’s Your Favorite Scary Movie opnieuw uit.

Die What’s Your Favorite Scary Movie? tagline kennen we natuurlijk uit de eerste drie Scream-films (komt ongetwijfeld ook in deel vier terug). De uitspraak gaat door filmmaatschappij Entertainment One gebruikt worden om vijftien horrorklassiekers opnieuw onder de aandacht te brengen, zo meldt vakblad Entertainment Business. Het betreft hier naast de Scream-reeks onder meer Hellraiser, Final Destination, Child’s Play, Children Of The Corn en Halloween, die allen van nieuw artwork worden voorzien met daarop die tagline en een verwijzing naar de bioscooprelease van Scream 4. Andersom zal in de bioscoop vanaf het promomateriaal voor Scream 4 de re-release van die horrorklassiekers onder de aandacht worden gebracht. De reeks komt vanaf woensdag 6 april in de winkels te liggen. De première van Scream 4 is een dag later.

Scream Trilogy - The Ultimate CollectionEerder al (24 maart) verschijnt van de originele drie Scream-films een box, die ook inhaakt op de genoemde campagne. Nu zal iedere zichzelf respecterende horrorliefhebber die films al in de kast hebben staan (eerdere sets met alle eerdere films er in kan je ook nu nog voor een appel en een ei in allerlei entertainmentwinkels kopen) maar deze variant, die met een consumentenadviesprijs van rond de 15 euro ook prima betaalbaar is, komt in een mooie metalen box en wordt als The Ultimate Edition verkocht. In hoeverre deze editie daadwerkelijk ‘ultimate’ wordt, weten we nog niet, want de specificaties zijn op het moment van schrijven nog niet bekend.

Wel weten we dat in de Verenigde Staten alle drie de eerdere films op 29 maart opnieuw een release krijgen op Blu-ray. Lionsgate Home Entertainment, aldaar verantwoordelijk voor de release van de films, belooft daar op nieuw audiocommentaar en andere nieuwe additionele content. Maar die komen dan weer niet als trilogie in één box verpakt. Ongetwijfeld zal er t.z.t. ook een set met alle vier de films gaan uitkomen. En zo blijf je als consument de portemonnee trekken…

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “15 Horrorklassiekers: What’s your favorite scary movie?”

  1. Jammer dat E-one altijd de meest bareboned releases uitgeeft, soms ontbreekt zelfs nog een menu en trailer! Getuigd nou niet echt van liefde voor film…

    Beantwoorden

Plaats een reactie