Erotische horrorgame Catherine toch naar Europa

Catherine, het puzzelspel dat in de Oosterse wereld zelfs Marvel vs Capcom versloeg, komt ook in Europa uit. Deep Silver een deal gesloten met uitgever Atlus om het actie-avontuur/puzzelspel Catherine uit te geven in onder andere Nederland.

Vincent houdt van zijn vriendin. Katherine is mooi, slim en succesvol. Het probleem is dat ze het begint te hebben over commitment en lange termijn, iets dat Vincent al zijn hele leven probeert te vermijden. Aangezien romantische complicaties wel het laatste zijn waar hij mee te maken wil hebben, zoekt Vincent zijn vrienden op om eens lekker door te zakken zoals ze wel vaker doen. Hij heeft echter geen idee dat hij op het punt staat overrompeld te worden door een mooie, verleidelijke, onweerstaanbare doorzetter met de naam Catherine.

Plotseling ligt hij met een kater in bed naast de mooiste vrouw die hij ooit heeft gezien en hij heeft geen idee wat er de vorige avond is gebeurd. Was het niet meer dan een vrijblijvende vrijpartij, of is er iets serieuzers tussen hen gebeurd, vraagt hij zich af. Moet hij het aan Katherine vertellen? Zal hij Catherine ooit nog zien? Vincent staat op het punt te ontdekken dat een uitglijer op het pad van de liefde kan veranderen in een gruwelijke, fatale valpartij…

Catherine babymonster?

“We zijn erg trots Catherine in Europa te kunnen publiceren”, vertelt Klemens Kundratitz, CEO van Deep Silver. “Catherine is nieuw, fris, spannend en totaal anders dan wat dan ook in de gaming-wereld – het is een unieke mix van genres. Deze overeenkomst bewijst eens te meer dat de games die worden gepubliceerd onder het Deep Silver-label niet meer van hetzelfde of doorsnee-producties zijn.”

Shinichi Suzuki, CEO van ATLUS, is blij dat het spel na Amerika nu ook in Europa verschijnt en omschrijft Catherine als een “ongekende ontdekkingstocht van de psychologie en de verschrikkingen van relaties en verplichtingen, de adembenemende visuele vormgeving en de hectische actie-avontuur/puzzel gameplay zorgen voor een onderhoudende, prikkelende ervaring die niet mag worden gemist.”

Catherine - goodnight

• De verschrikkingen van de liefde – Vincents grootste angsten, twijfels, druk en groeiende schuldgevoelens over commitment en trouw doemen nu ook op in zijn dromen en manifesteren zich als vreselijk misvormde monsters en een tikkende klok.
• Tussen wal en schip – De speler moet Vincent langs moeilijke morele beslissingen leiden. Net als in het echte leven is bijna niets zwart-wit. Wat is de waarde van eerlijkheid? Wat is het juiste ding om te doen? Hoe dan ook, er zal iemand worden gekwetst. Erger nog, er zou iemand kunnen sterven.
• De nachtmerrie van je dromen – Onder toezicht van producent Katsura Hashino, de gevierde regisseur van Persona 3 en Persona 4, creëren de beroemde vormgever van personages Shigenori Soejima en meestercomponist Shoji Meguro nog nooit eerder vertoonde beelden en geluiden. Het verhaal van Catherine is net zo onvergetelijk en origineel als de vormgeving en de muziek, die een perfecte aanvulling vormen op het angstaanjagende opgaan van Vincent in de duizelingwekkende gevaren van de liefde.
• Ontsnap samen met of aan een vriend – Lokale competitieve en coöperatieve multiplayermodi zorgen samen met de klassementen ervoor dat meer dan één speler de vele spannende momenten en verschrikkingen kan ervaren van de bizarre spelfasen, waardoor vele uren extra gameplay toegevoegd wordt aan wat toch al zo’n indrukwekkende belevenis is.

Catherine komt uit voor Playstation 3, Xbox360 en PC. Een releasedatum voor Europa in nog niet bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie