Eternal Darkness krijgt verlenging van trademark

Nintendo heeft vorige maand het merkrecht van het Gamecube spel uit 2002 Eternal Darkness: Sanity’s Requiem verlengd. Nu doen ze dit al jaren en is het niet ongebruikelijk in de gamewereld om een IP (Intellectueel Eigendom) een aantal jaar te verlengen, het zou zo maar kunnen dat ze er nog iets mee willen doen. Laten we hopen dat er dan eindelijk een vervolg komt op de Nintendo Switch. De game was destijds commercieel geen succes, dus helaas kwam er geen vervolg. Maar de game was wel leuk om te spelen; ik zou het bijvoorbeeld helemaal geen straf vinden om nog een deeltje te spelen. Ik heb het origineel nog boven in mijn gamezolder liggen en zou een vervolg zeker wel vet vinden.

Eternal Darkness: Sanity’s Requiem was niet één, maar meerdere verhaallijnen. Verschillende mensen die samen moesten werken om de ondode tovenaar Pius Augustus tegen te houden die bezig was om zijn illustere meester terug te laten komen. En dat was niet omdat hij het zo’n fijne plek vond.

Deze psychologische horrorgame leek qua gameplay elementen nog het meest op de Resident Evil-series, maar het had een uniek element: Sanity Effects. Een meter hield bij hoe verstandig en rationeel jij nog was en elke keer als je ontdekt werd door een vijand, slonk de meter. Hoe lager de meter, hoe gekker de omgeving ging doen. Subtiele veranderingen en random events zorgden ervoor dat niet alleen de protagonist, maar ook jij als speler aan jezelf ging twijfelen en langzaam de grip op realiteit aan het verliezen was.

Eternal Darkness - Trailer

De Nintendo Direct van juni ging helaas niet door vanwege de wereldwijde crisis, maar een mens kan blijven hopen op een aankondiging toch. Ik weet zeker dat de fans een vervolg zeker wel op prijs zouden stellen. Heb jij het origineel gespeeld en zou jij ook wel een nieuw deel (of een remaster) willen zien? Ik hoor het graag van je op Facebook of hier in de comments.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie