Evil Dead remake heeft eindelijk groenlicht!

Na jaren lange geruchten over een eventuele Evil Dead remake is nu, 30 jaar na het origineel, bekend geworden dat Sony Pictures de film gaat produceren en uitbrengen. The Evil Dead zal in de loop van 2012 worden opgenomen en de verwachtingen zijn dat hij ergens begin 2013 zal gaan uitkomen. Sam Raimi zal dit keer alleen als producent optreden. Het scenario is geschreven door Rodo Sayagues samen met regisseur Fede Alvarez. Diablo Cody (Jennifer’s Body) heeft later nog wel wat aanpassingen gedaan aan dit scenario.

The Evil Dead gaat over een groep van vijf vrienden die in een verlaten bungalow “The Book of the Dead” vinden. Als een van de vrienden hier een passage uit opleest, wordt er een demonische kracht losgelaten die een voor een bezit neemt van de vrienden. Tenslotte zal de laatst overgebleven moeten vechten om te overleven!

Helaas zal er geen plek zijn voor het personage Ash, of Bruce Campbell wellicht toch nog een kleine cameo zal hebben in The Evil Dead remake is nog niet bekend.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
10 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroenymus
Jeroenymus
11 jaren geleden

Dan moeten ze van hele goede huize komen.
Als je zomaar Bruce Campbell of het personage Ash gaat weglaten die toch vereenzelvigd zijn met de cult status van “the Evil Dead”

Ik hoop eerder dat het een sequel of een prequel gaat zijn dan. Want wat mij betreft is de status van the Evil Dead uit 1979 onaangetast. Net zoals die remakes van Dawn of the Dead en Day of the Dead van Romeo. Dat waren ook slappe prul films geworden waar ze alleen maar in koketteren met welke digitale nep effecten ze nu weer gebruikten. De claustrofobische en apocalyptische sfeer was in die remakes totaal verdwenen.

Als dit echt zo is vind ik het onbegrijpelijk dat Raimi aan de vernietiging van zijn eigen kunstwerk meewerkt. Misschien dan toch gezwicht voor het grote geld.

S.
S.
11 jaren geleden
Antwoord aan  Triggernils

Denk wel dat Bruce daar een punt heeft.. Ash IS natuurlijk the Evil Dead.. het zou niet te doen zijn om dat ooit nog te overtreffen met een andere acteur ..dus het weglaten van dit karakter is misschien de beste optie om t uberhaubt te laten slagen.. als Evil Dead liefhebber ben ik wel ernstig huiverig voor dit project.. ..als ze de humor en de creativiteit van t origineel kunnen neerzetten zou t weleens een verademing kunnen zijn …maar vooralsnog.. deze film is bij voorbaat kut tot t tegendeel bewezen is 🙂

Sjors
Sjors
11 jaren geleden

Dat Bruce Campbell niet meedoet (in de rol van Ash) is logisch, want die kerel is nou eenmaal ook niet de jongste meer. Hoewel het personage Ash symbool staat voor Evil Dead, kan ik wel begrijpen dat ze hem hebben geschrapt. Evil Dead is een lachfilm, met als grootste “debiel” Ash. Mochten ze zich nu wat meer willen concentreren op horror dan op de humor, dan lijkt het me logisch dat ze een personage als Ash schrappen. Als Bruce Campbell zelf al zegt dat ze tegenwoordig beter zijn in het vertellen van verhalen, dan zal het me niets verbazen als ze nu voor een film gaan die behoorlijk afwijkt van het origineel. Het lijkt me dat niemand zit te wachten op een moderne kopie van Evil Dead, want dat wat die film leuk maakt is uniek en niet meer na te spelen. Ik verwacht en hoop dus de nodige aanpassingen te zien; een soort nieuwe interpretatie van Evil Dead.

Raymond
Raymond
11 jaren geleden

Eindelijk ik hoop dat het echt een goede remake wordt,
Wel jammer dat Ash er noet meer in zit.
Maar ik ben wel erg benieuwd.

Michiel
Michiel
11 jaren geleden

Ik sluit me hier helemaal bij aan… Evil Dead is Ash is Evil Dead.
Tenzij ze er een Tucker en/of Dale in zetten 😀

TWITCH-HORROR
TWITCH-HORROR
11 jaren geleden

nee gewoon nee
waarom dezen film is er dan nix meer heilig

Tommy
Tommy
11 jaren geleden
Antwoord aan  TWITCH-HORROR

Om de nieuwe generatie aan te spreken zeker, die niet met/van de trage oubollige films vertrouwd is/moet weten uit de tijd van toen. Als na het uitkomen van deze remake de vernietigende kritieken komen, zullen ze de oude klassiekers misschien gaan opsnorren en apprecieren. Vroeger was het beter? Soms wel.
Het ziet er zo weer naar uit dat het een totaal ander verhaal zou kunnen worden he.

Vind dat het nog lang geduurd heeft voor een remake, gezien men tegenwoordig al films van een paar jaar oud “probeert te overtreffen of om te zetten in een taal die iedereen verstaat”.

Pestiis
Pestiis
11 jaren geleden

vind ’t NU al een kutfilm…
totdat/tenzij het tegendeel wordt bewezen!!

Evil Dead is HEILIG en daar kom je gewoon niet met je handen… en al HELEMAAL blijf je met je fikken van het script af…

FOEI!!!

Andre
Andre
10 jaren geleden

Knap dat mensen het op voorhand al een kutfilm vinden.
Zoiezo is de hele remake hetze nogal overtrokken. Het is niet alsof je het origineel niet meer mag kijken als deze uitkomt toch?
En als je het niets vindt is er niemand die je verplicht de film te kopen/nogmaals te kijken.
De trailer heeft in ieder geval mijn nieuwsgierigheid gewekt.

10
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x