Evil Dead The Game (iPhone/iPad)

iPhone - Evil DeadNa Army of Darkness is er nu ook een iOS game van het origineel: Evil Dead.

In tegenstelling tot Army of Darkness: Defence is dit geen Castle Defence game maar een soort van Hack ’n Slash. Je speelt wederom als Ash en het eerste deel van het spel volgt in grote lijnen het verhaal van de film. Het tweede deel is er bij verzonnen waarin de karakters die je in het eerste deel een kopje kleiner maakte doodleuk terug zijn.

 

Evil Dead heeft een schattig stijltje mee gekregen die niet bij de film past en er in tegenstelling tot eerstgenoemde game niet uitziet. De graphics zijn erg simpel en de hoofden zijn zo groot dat je de rest van het lichaam niet eens kunt zien. Simpel is ook de rest van de game, je bestuurt Ash doormiddel van een virtual d-pad aan de linkerkant van het scherm en rechts heb je twee knoppen, om te springen en om je wapen te gebruiken. Maar de besturing gaat erg stroef en vooral precies springen is bijna niet te doen. Ook vreemd is dat je niet kunt kiezen tussen de wapens die je hebt bemachtigd zodat bijvoorbeeld je kettingzaag leeg is voordat je een deadite tegenkomt.

Hack 'n Slash - Evil Dead iPhoneEvil Dead kan zich best goed lenen als spelletje maar deze versie is erg saai en benadert absoluut de sfeer van de film niet. Na de eerste tien levels waar ze zo doorheen loopt had ik het wel gezien.  Het zou erg gaaf zijn geweest als scenes hadden gebruikt voor de cut scenes maar helaas moeten we het doen met getekende versies met tekst, een gemiste kans.

Evil Dead The Game komt over als een haastklus waarmee de makers willen profiteren van de Evil Dead licence.

Waardering: *

Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Jeroen
Jeroen
11 jaren geleden

Kost deze game ook nog geld? Of is hij gratis?

eric pieters
eric pieters
11 jaren geleden
Antwoord aan  Martijn Knegt

gratis downloaden

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x