Ex Machina openingsfilm Imagine Film Festival 2015

ex_machina_02037671_ps_1_s-lowIn het grote themaprogramma We Love Robots neemt Imagine dit jaar de emotionele band tussen mensen en robots onder de loep. Geheel in dit teken staat de officiële openingsfilm van het filmfestival: EX MACHINA van Alex Garland (28 Days Later, Sunshine, Dredd) met onder anderen Domhnall Gleeson en Oscar Isaac.

EX MACHINA is het regiedebuut van de Brit Alex Garland. De film, geschreven en geregisseerd door Garland, is een intense psychologische thriller over een driehoeksverhouding tussen twee mannen en een mooie vrouwelijke robot. Met hoofdrollen voor Domhnall Gleeson (About Time, Unbroken), Oscar Isaac (Inside Llewlyn Davis) en Alicia  Vikander (Anna Karenina, A Royal Affair). Alex Garland schreef eerder het scenario van Danny Boyle’s 28 Days Later en Sunshine, en de roman The Beach, die eveneens door Boyle verfilmd werd.

Ex Machina - Officiële Internationale Trailer

Imagine 2015: robots, aliens en nieuwsgierige mensen.
Op 8 april begint het 31ste Imagine Film Festival, waar tien dagen lang de verbeelding aan de macht is. Met het beste en meest prikkelende op het gebied van fantasy, science fiction, horror, martial arts en animé. Masterclasses, lezingen en een omvangrijk randprogramma bieden context, verdieping en een breder perspectief.
Het hoofdthema van het festivcal is We Love Robots. Robots zijn de afgelopen tijd niet alleen maar positief in het nieuws geweest; zo zouden ze onze banen overnemen en worden ingezet om ons in de gaten te houden. Die kritische geluiden doen niets af aan onze fascinatie en liefde voor de robots. Of het nu om aaibare huisrobots gaat of om de superwezens uit de Terminator- of Transformerflms, robots zijn cool. Meer dan dat: we hebben er een emotionele band mee: we praten tegen ze, zien ze als speelkameraad of een superieure versie van onszelf. We vinden het fijn als ze ons gezelschap houden. Nergens is deze band sterker aanwezig en beter te zien dan in fantastische films. Het inspireerde Imagine tot een groot themaprogramma. Aan de hand van speelfilms en korte films, lezingen en masterclasses wordt gedemonstreerd hoe onze emotionele band met robots in de fantastische film op verschillende manieren gestalte krijgt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie