Kijkje in het upgrade systeem van ‘Resident Evil Village’

In een exclusief filmpje doet Game Informer uit de doeken wat er nieuw is voor de Resident Evil serie, namelijk een upgrade systeem voor zowel Ethan zelf als de wapens die hij bij zich heeft.

In het dorpje rondom het kasteel krioelt het van de boerderijdieren die lang niet zo eng zijn als de monsters in het spel. Op deze dieren, zoals vissen en kippen, kan je jagen voor hun vlees. Maar er zijn ook dieren, zoals rammen en varkens, die niet zomaar om rollen en dood gaan liggen op jouw commando. De serie staat erom bekend dat je zuinig moet doen met je kogels, maar in dit geval is het wel handig ze te spenderen aan een middagje jagen. Eenmaal wat ingrediënten verzameld, kan je ze namelijk brengen bij ‘The Duke’s Kitchen’. Hier maak je dan gerechten mee die weer op hun beurt zorgen voor krachtige upgrades, denk aan permanent minder schade oplopen bij een aanval.

Ook kan je jouw wapens upgraden met Lei, een ingame valuta. Lei krijg je door kristallen te verkopen aan eerder genoemde Duke. En de kristallen vind je weer door vijanden te verslaan en geheimen te vinden in het spel. Eenmaal genoeg Lei verdiend kan je jouw sniper rifle stabieler maken of jouw pistool sterker. Upgrades die je zeker nog nodig gaat hebben later in de game, naarmate de vijanden sterker worden.

Game Informer beloofd tenslotte nog dat ze meer uit de game laten zien, later deze maand. Ik ga ze zeker op de voet volgen en zal er hier verslag van uitbrengen. Resident Evil Village staat gepland op 7 mei en komt uit op PS4, PS5, Xbox one, Xbox Series X, PC en Google Stadia.

Resident Evil Village: Exclusive Look At How Upgrades Work (4K)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie