Recensie: F (Johannes Roberts, 2010)

Een jaar geleden stuitten wij op de trailer van de F, ‘brute Britse hoody-horror’ waarin door demonen bezeten jongeren ’s avonden een school onveilig maken. Met die demonen zaten we er naast, de jongeren zijn er niet door bezeten, een bruut is deze Britse horrorfilm zeker!
F - hoody-horror
De Engelse leraar Robert Anderson wordt in de klas door een leerling aangevallen nadat deze een ‘F’ [onvoldoende, red.] voor zijn proefwerk heeft gekregen. Bang voor een schandaal krijgt Robert geen medewerking van de school om de leerling te vervolgen. Een jaar later is Robert een gebroken man, een alcoholist en niemand neemt hem meer serieus. Dan, aan het eind van een schooldag, wordt de school aangevallen door een groep ‘hoodies’ die nietsontziend en genadeloos jacht maakt op een groep leraren en leerlingen. Robert waarschuw… maar niemand neemt hem serieus…

De opzet is slim, je wordt week gemaakt met het drama rond deze docent. Je voelt met hem mee dat hij in zijn recht staan, maar je neemt afstand van zijn drankgebruik. Je ziet dat zijn dochter het grootste slachtoffer is in dit drama. Tot, BAM, de terror er inhakt en de hoodies de dienst gaan uitmaken. Regisseur laat overigens het inhakken op de slachtoffers buiten beeld, maar het resultaat wordt ons niet gespaard. De film wordt eigenlijk steeds beter en spannender, maar bereikt door gedurfde einde net geen explosieve finale.

Bruut en Brits
F is nu de koop op DVD

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: F (Johannes Roberts, 2010)”

Plaats een reactie