FACTS 2011: 2 dagen Comics, Scifi en Anime in Gent

facts 2011

Volgend weekend, 22-23 oktober, is het weer zover; dan vindt in Flanders Expo in Gent de grootste conventie voor alles met betrekking tot comics, anime, fantasy, scifi en (war)gaming plaats. Ook dit jaar komen er weer een hele hoop interessante speciale gasten en valt er heel wat te bekijken.

Top of the bill is dit jaar waarschijnlijk acteur Tom Felton, beter gekend als Draco Malfoy in de Harry Potter-films. Daarnaast zullen er ook een hoop (minder bekende) acteurs uit o.a Star Wars, Twin Peaks, Game of Thrones, … aanwezig zijn op de conventie. Ook interessant is de aanwezigheid van de enige echte Templeton ‘Faceman’ Peck uit The A-Team, in het echte leven ook wel Dirk Benedict. Bij het grote publiek is hij vooral bekend door zijn rol in The A-Team, maar bij de Scifi-liefhebbers is hij ook gekend als Starbuck uit de eerste televisiereeks van Battlestar Galactica.

Naast acteurs kan je er ook een hoop comicartiesten ontmoeten, zoals Adi Granov (She-Hulk, Iron Man), Keu Cha (Witchblade, The Darkness), Barry Kitson (Batgirl, The Amazing Spider-Man) en Romano Molenaar (The Darkness, Cursed). Om je comicverzameling aan te vullen is FACTS zeker the place to be, de beurs is ontstaan als een merchandisebeurs en dat zie je er nog steeds aan. Naast comics vind je er vooral film- , anime-, en gamememorabilia. Er is ook een gamezone waar je de laatste (console)games kan testen, maar ook de klassieke miniature wargamers zijn vertegenwoordigd. In totaal zijn er ongeveer 120 standhouders: verkopers, verenigingen, ….

Je moet ook niet denken dat je aan het hallucineren bent wanneer je opeens een gigantische Chaos Space Marine of een pokémon naast je ziet lopen: op FACTS wordt er massaal gecosplayed. Cosplayers hebben zelfs voordelige tickets (8 euro ipv 10 euro) en cosplay-groepen kunnen zelfs shows opvoeren.

Kleine waarschuwing: de conventie is de laatste jaren enorm gegroeid en dit kan resulteren in lange rijen bij de ingang en bij de signeersessies. Wees voorbereid!
Voor info over de openingsuren, bereikbaarheid en het programma vind je op Facts.be

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “FACTS 2011: 2 dagen Comics, Scifi en Anime in Gent”

Plaats een reactie