Silent Hill komt naar Fallout 4

De Whispering Hills-mod tovert Fallout 4 om in een Silent Hill-avontuur!

Fallout 4 is een game die nog steeds springlevend is. Dit komt omdat er -net als met games zoals Skyrim- een grote community is met het maken van zogeheten Mods. Dit zijn modificaties aan het spel die de ervaring totaal anders kunnen maken. Soms praat je over een nieuw wapen wat je kan gebruiken of iets anders kleins en soms heb je het over complete overhaul; andere textures, npc’s en zelfs nieuwe verhaallijnen en quests wat het feitelijk een compleet ander spel kan maken.

Whispering Hills valt onder die laatste categorie. Het tovert Fallout 4 om in een avontuur in Silent Hill. Met de laatste update zijn er 10 soorten dichte mist en zijn er verschillende creepy achtergrondgeluiden toegevoegd. En, zoals het hoort in een Silent Hill game, je kan naar de ‘andere wereld’ worden geteleporteerd, de wereld waar de typische SIlent Hill freaks rondlopen. De zusters met grote messen en het hoofd in het verband, de monsterlijke honden en de tweekoppige schreeuwers. Als je ooit wel eens een Silent Hill game hebt gespeeld, dat weet je donders goed welke creaturen ik bedoel. En als kers op de taart heeft de maker ook nog eens zijn eigen versie van de Pyramidhead gemaakt, Sirenhead. 

Helaas zijn mods op de consoles wat dun bezaaid, deze is alleen op de pc te verkrijgen. Fallout 4 is voor 3 tientjes op Steam aan te schaffen en de mods zijn veelal gratis. Dat dan weer wel. Heb jij de mod al geïnstalleerd en wat vind je ervan? Laat het vooral weten in de comments.

Sirenhead in Fallout 4 - Whispering Hills 2.2 Sirenhead Showcase

En hiermee besef ik mij dat we dringend een nieuwe Silent Hill game nodig hebben!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie