Fantastic Fashion is thema Imagine Film Festival 2017

De organisatie van het Imagine Film Festival heeft vandaag het themaprogramma van editie 2017 bekend gemaakt: Fantastic Fashion. In een breed en gevarieerd themaprogramma richt het filmfestival de blik op de rol van kostuums en stilering bij het creëren van de fantastische illusie. Naast een uitgebreid filmprogramma is er een groot randprogramma met gasten uit binnen- en buitenland. De 33ste editie van het festival vindt plaats in EYE in Amsterdam van 12 tot en met 22 april 2017.
Imagine Film Festival 2017
Ieder fantastisch filmgenre (o.a. sciencefiction, fantasy, horror) kent zijn eigen aankleding en stilering; futuristische (ruimte-)pakken in sciencefiction, iconische superheldenkostuums, gothic horror in series als Penny Dreadful of de fantastische kostuums uit Game of Thrones. Door kostuum en stilering veranderen gewone mensen in magische of bijzondere wezens – zij maken de persoon tot een onvergetelijk persona. De kracht van kostuum en stilering in film staat centraal in het themaprogramma Fantastic Fashion. Naast prominente professionals uit het buitenland is er volop ruimte voor een jonge, vernieuwende en spannende generatie Nederlandse modeontwerpers die een brug hebben geslagen naar de filmwereld.

Focus op Wonder Woman

Wonder Woman is een superheldin van wie het uiterlijk in de loop van de jaren nogal is veranderd. Dat veranderde ook haar karakter, van sexy heldin tot stoere vrouw tot power girl. Heel kort was ze zelfs ambassadeur van de Verenigde Naties. De Canadese historicus, auteur en blogger Tim Hanley publiceerde uitgebreid over Wonder Woman en vertelt in zijn lezing over de veelbewogen geschiedenis van deze superheldin.

Nederlandse modeontwerpers tijdens EYE on Art

Voor de derde maal organiseren EYE en Imagine gezamenlijk een speciale Imagine-editie van EYE on Art, het programma op het snijvlak van film en kunst. Twee jonge Nederlandse modeontwerpers staan in de spotlight van wie de esthetiek nauw aansluit bij de fantastische film en die zelf ook films maken: Esther Dorhout Mees en Jacob Kok. Zij vertellen over hun mode en films en naast hun eigen film is ook ouder materiaal te zien dat hun werk in een historische context plaatst.

Het artwork van Imagine 2017 is gemaakt door de Utrechtse ontwerper/illustrator Nick Liefhebber, zijn inspiratie zijn de glooiende en altijd veranderende vormen die textiel kan hebben. Door daar op in te zoomen krijg je een abstract organisch en toch ook krachtig grafisch beeld.

Imagine Film Festival
12 – 22 april 2017
EYE, Amsterdam

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie