Fantastische trailer en limited edition Dead Space Remake

Gisteren kwamen EA en Motive Studio met de eerste gameplay-trailer van de Dead Space Remake. En jongens, wat was dat smullen! De studio liet de USG Ishimura oogstrelend voorbijkomen. Zo mooi en scherp heb je dat ruimtestation nog nooit gezien. Voor de veteranen onder ons was het niets nieuws overigens, voor het overgrote deel allemaal bekende scenes en vergezichten en de niet zo zachtaardige kennismakingen met de Necromorphs. Ook de bekende bazen zijn weer van de partij, precies zoals we die nog kennen uit het origineel. Alleen zorgt het kloppend hart, de Frostbite engine, dit keer voor wel erg mooie plaatjes.

Dead space remake Oude omgeving in nieuw jasje
oude omgevingen in een nieuw jasje

Oud in een nieuw jasje

Het wil niet zeggen dat alles precies hetzelfde is zoals in het origineel, overigens. Motive vertelt ons daar graag steeds een beetje meer over. Ze respecteren het origineel, maar voegen daar wel veel dingen aan toe. Naast dat er meer dingen te ontdekken zijn in de creepy gangen van het ruimtestation, is de lore van Dead Space 2 en 3 ook verwerkt in het spel. Hiernaast zijn de Necromorphs voorzien van een zogeheten ‘Peeling System’, wat zoveel wil zeggen dat ze nog smeriger en gedetailleerder uit elkaar getrokken kunnen worden. Ook heeft Motive het over een ‘Intensity Director’, een systeem dat dynamisch zorgt voor wat er op Isaac zijn pad komt. Van het laten verschijnen van monsters en op welke manier zij jou aan gaan vallen, tot effecten in de omgeving zoals lichtinval, rook en geluidseffecten.

Dead Space Remake collectors editie
Dead Space Remake collectors editie

EA en Motive Studio’s Dead Space Remake verschijnt op 27 januari voor PC, PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Het spel komt niet naar last gen-consoles, hierdoor kunnen de ontwikkelaars alles uit de kast halen en het spel als een grote scene -zónder laadtijden- presenteren. NB. Limited Run heeft nu een collectors editie voor je te koop. Deze bevat een supervette, levensgrote, echt draagbare helm die Isaac in het spel draagt.

Dead Space Official Gameplay Trailer
Dead Space remake trailer

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Fantastische trailer en limited edition Dead Space Remake”

Plaats een reactie