Producer ‘Fatal Frame’ wil nieuw deel voor Nintendo Switch


Fatal Frame, in Europa ook bekend als Project Zero, zou zo maar een nieuw deel kunnen krijgen op de Nintendo Switch. Dit zegt de producent van de serie, Keisuke Kikuchi.

Een tijdje geleden sprak nintendoeverything met Kikuchi en dit is wat hij erover te zeggen heeft:

“Yeah, I do want to make a Fatal Frame on Switch, I think it’d be a ton of fun to play with the console in handheld mode and moving all around.”

Het laatste deel Maiden of Black Water stamt alweer uit 2015 (release in Europa) en kwam uit op de WiiU. Het is het vijfde deel in de Fatal Frame serie. En de serie begon in 2001 op de PS2 en de originele Xbox. Ik kan mij de eerste twee delen nog goed herinneren op de PS2 en weet nog dat ik ze behoorlijk spannend vond.

Deel 1 en 2

In het eerste deel speelde je een klein meisje op zoek naar je verdwenen broer. Met alleen een spirituele fotocamera (Camera Obscura) op zak ging je naar een landhuis vol geesten. Die kon je alleen verslaan door er een foto van te maken. De sfeer was nogal creepy, maar na een paar geesten kende je het trucje wel en werd het wat makkelijk.

In het tweede deel Crimson Butterfly was het qua setting wat groter, een dorpje, maar de opzet was redelijk hetzelfde. Twee zussen gaan naar het dorp toe en ze raken elkaar kwijt. Jij speelt de ene zus, gewapend met de Camera Obscura, op zoek naar de ander.

Daarna ben ik de serie een beetje uit het oog verloren, maar er zijn dus nog vijf delen gemaakt, waaronder ook op de 3DS, Wii en WiiU. Ik ben wel weer benieuwd wat ze met de nieuwe hardware van de Switch kunnen doen, ga het zeker in de gaten houden.

Fatal Frame Official Trailer (2014)

Heb jij een van de spellen gespeeld en wat vond je er van? Laat het weten in de comments.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie