Ferals – nieuwe comic stampvol bloedvergieten

Ferals coverMet een prachtig gruwelijke cover valt Ferals met de deur in huis: ik krijg er een naar gevoel van. Ferals is een comic over een idyllisch dorpje dat onder vuur ligt van een nieuw ras weerwolven. Nummer 1 begint met een politieagent die een reeks onverklaarbare slachtpartijen op moet lossen. Maar voordat hij aan zijn onderzoek kan beginnen komt hij een mysterieuze vrouw tegen en wordt zijn eigen familie aangevallen.

De schrijver van de comic, David Lapham, vertelt het volgende: “Dit gaat niet over de mystieke weerwolf en de volle maan. Dit klassieke weerwolfverhaal gaat over een monster, een monsterverhaal. Ferals is een drama, een noir, waar wild (feral) zijn iets echts is. Dit gaat over een ander soort persoon. Een persoon die wild is zou je buurman kunnen zijn en je zou er niet van op de hoogte zijn; hij verandert niet als hij boos is, of als er een volle maan is […]”.

De  vormgeving geeft enerzijds het ‘wilde’ karakter van de weerwolven enorm goed weer. Anderzijds komt het idyllische karakter van het ‘normale’ leven in het (voormalig) rustige dorpje ook goed naar voren. Als je meer wilt weten, dan raad ik je aan de onderstaande preview te bekijken. Zoals gezegd, ik krijg echt een naar gevoel van de cover en de rillingen van de preview.

Nummer 1 van Ferals ligt in januari 2012 in de winkels in Amerika.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
5 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Martijn
11 jaren geleden

Dat ziet er zeker goed uit! Hij komt trouwens uit met drie verschillende covers geloof ik. (zodat hij overal in de winkels kan liggen?)

Sjors
Sjors
11 jaren geleden

Nice! Dat is hoe weerwolven horen te zijn! Ziet er ook nog eens goed uit, dus ik ben benieuwd 🙂

Maar een idyllisch dorpje? Na de eerste paar pagina’s heb ik nogal een andere indruk 😛

icemotion
icemotion
11 jaren geleden

Niet mijn stijl tekenwerk. Qua covers, dat gebeurt veel vaker in de amerikaanse scene. Overigens zal je dit niet overal in de winkels gaan vinden, maar gewoon specifiek in comic zaken. Zo ook hier in nederland.. wil je dit, ga naar een comic zaak en bestel het. En doe dat nu, want comics worden een paar maand van te voren besteld en Avatar press is niet een van de mainstream uitgevers dus wordt niet vaak standaard besteld (in tegenstelling tot Marvel, DC, Dark Horse en Image..)

5
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x