Ferals – nieuwe comic stampvol bloedvergieten

Ferals coverMet een prachtig gruwelijke cover valt Ferals met de deur in huis: ik krijg er een naar gevoel van. Ferals is een comic over een idyllisch dorpje dat onder vuur ligt van een nieuw ras weerwolven. Nummer 1 begint met een politieagent die een reeks onverklaarbare slachtpartijen op moet lossen. Maar voordat hij aan zijn onderzoek kan beginnen komt hij een mysterieuze vrouw tegen en wordt zijn eigen familie aangevallen.

De schrijver van de comic, David Lapham, vertelt het volgende: “Dit gaat niet over de mystieke weerwolf en de volle maan. Dit klassieke weerwolfverhaal gaat over een monster, een monsterverhaal. Ferals is een drama, een noir, waar wild (feral) zijn iets echts is. Dit gaat over een ander soort persoon. Een persoon die wild is zou je buurman kunnen zijn en je zou er niet van op de hoogte zijn; hij verandert niet als hij boos is, of als er een volle maan is […]”.

De  vormgeving geeft enerzijds het ‘wilde’ karakter van de weerwolven enorm goed weer. Anderzijds komt het idyllische karakter van het ‘normale’ leven in het (voormalig) rustige dorpje ook goed naar voren. Als je meer wilt weten, dan raad ik je aan de onderstaande preview te bekijken. Zoals gezegd, ik krijg echt een naar gevoel van de cover en de rillingen van de preview.

Nummer 1 van Ferals ligt in januari 2012 in de winkels in Amerika.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Ferals – nieuwe comic stampvol bloedvergieten”

 1. Hij komt inderdaad uit met meerdere covers. Het plaatje in dit bericht is er 1 en de voorkant van de preview is er ook 1. Maar das volgens mij meer een marketingtruc 😛

  Deze wil ik heel graag hebben iig, lijkt me vreselijk cool ^^

  Beantwoorden
 2. Nice! Dat is hoe weerwolven horen te zijn! Ziet er ook nog eens goed uit, dus ik ben benieuwd 🙂

  Maar een idyllisch dorpje? Na de eerste paar pagina’s heb ik nogal een andere indruk 😛

  Beantwoorden
 3. Niet mijn stijl tekenwerk. Qua covers, dat gebeurt veel vaker in de amerikaanse scene. Overigens zal je dit niet overal in de winkels gaan vinden, maar gewoon specifiek in comic zaken. Zo ook hier in nederland.. wil je dit, ga naar een comic zaak en bestel het. En doe dat nu, want comics worden een paar maand van te voren besteld en Avatar press is niet een van de mainstream uitgevers dus wordt niet vaak standaard besteld (in tegenstelling tot Marvel, DC, Dark Horse en Image..)

  Beantwoorden
  • Met winkels bedoel ik ook comic zaken hoor 😉

   Wat bestellen betreft heb je helemaal gelijk, de leveringsduur is vaak erg lang (mits je véél meer geld betaald). Gek overigens, want ebay dingen uit Amerika doen er helemaal niet zo heel lang over…

   Mgoed, ik hoop dat de comic aan slaat, met een beetje geluk wordt ie dan iets beter verspreid 😉

   Beantwoorden

Plaats een reactie