Recensie: Fertile Ground (Adam Gierash, 2011)

Na een plotselinge miskraam besluiten het succesvolle kunstenaarskoppel Nate (Gale Harold) en Emily Weaver (Leisha Hailey) helemaal overnieuw te beginnen, ze verhuizen van de grote stad naar een landhuis dat altijd al in het bezit in geweest van Nates familie. Het stel leeft duidelijk op en Emily vindt zelfs haar creativiteit terug. Maar ze vindt ook het dagboek van betovergrootmoeder van Nate en doet een vreemde ontdekking, het is het begin van een angstige en toch al iets getraumatiseerde jonge vrouw.

fertile groundFertile Ground is de vierde horrorfilm in de After Dark Originals reeks en helaas geen uitzondering in de serie. Jonge filmmakers krijgen door deze samenwerking met Lionsgate en Syfy de kans om hun producties aan groot publiek te tonen en de vormgeving/stijl is allemaal dik in orde. Als het echter op het verhaal aankomt, schieten ze eigenlijk altijd te kort en ontbreekt er van alles. Bij Fertile Ground missen we vooral het doorlopende verhaal, het springt van de hak op de tak en de hoofdstukken zijn met tussentitels aan elkaar geplakt. Soms is er een poging tot drama, soms een poging tot spanning. Menig horrorfilmkijker zal deze film bijna tot in de details kunnen voorspellen.

Smakelijk moest ik nog wel lachen om de heerlijk acterende historicus, die even dolenthousiast de gruwelijke geschiedenis van het landhuis komt uitleggen. De film/het huis zit vol met opzetjes, deze worden zelden uitgewerkt. Dat filmmakers Adam Gierasch en Jace Anderson zichzelf al niet serieus neemt blijkt uit het boompje dat Emily Weaver in de ‘vruchtbare gronden’ heeft gepoot, het wil eigenlijk niet groeien en krijgt nog extra kunstmest… iets dat deze spoohuisfilm helaas niet kon redden.

Fertile Ground (2011) Trailer

Gebrek aan vruchtbare grond
After Dark Originals: Fertile Ground is nu te koop op DVD

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie