Fantastisch filmaanbod op het Club Imagine (11 t/m 13 maart)

Imagine Filmfestival 2022

Nog meer filmfestivalnieuws. Naast dat het Amsterdamned filmfestival weer mag en kan, vindt straks ook het Club Imagine weer plaats. Dit is een miniversie van het Imagine Film Festival waarin je drie dagen lang kan genieten van de meest fantastische films in cinema LAB111. Dit festival duurt van vrijdag 11 tot en met zondag 13 maart 2022.

Programma vrijdag

De aftrap vrijdag om 17:00 is een heuse masterclass met Fabrice du Welz. Deze meneer uit Wallonië werd geïnspireerd door films van Tobe Hooper en andere grote namen zoals Kafka, Bacon, Gogol, Hitchcock, Buñuel en vele anderen. Naast dat hij zijn nieuwste film Inexorable komt presenteren, komt hij dus ook vertellen over zijn inspiraties en zijn werk. Deze masterclass is in samenwerking met Videoland Academy.

Aansluitend om 19:00 is dan zijn film Inexorable. Succesauteur Marcel ontmoet de jonge vrouw Gloria wanneer die de hond van hun jongste dochtertje Lucie terug komt brengen. Ze wordt gevraagd om Lucie te helpen en uiteindelijk in huis genomen als huishoudster. Als fan van Marcels bestseller Inexorable voelt Gloria zich tot hem aangetrokken en de gevoelens lijken wederzijds. Maar achter Gloria schuilt een gevaar dat de levens van alle huisbewoners op zijn kop dreigt te zetten. 

Inexorable

En dan om 21:30 sluit de avond af met Possession. Deze in 4k geremasterde film uit 1981 speelt zich af in Berlijn. Het huwelijk van Anna en Mark zit op een dood spoor. Mark krijgt steeds meer interesse in de juf van hun zoon Bob die sprekend op Anna lijkt en Anna raakt steeds meer in isolement in hun vervallen appartement na haar miskraam. Een appartement waar iets gruwelijks huist.

Possession

Programma zaterdag

Zaterdag trapt Imagine Filmfestival om 16:45 de film After Yang af. Deze stijlvol geschoten film vertelt het verhaal van een familie met een Artificial Intelligence genaamd Yang die het van de een op de andere dag niet meer doet. Ze zijn hier zo van ontdaan, dat ze eigenlijk helemaal opnieuw moeten leren leven. Vooral vader Jake heeft het er moeilijk mee dat hij niet meer weet hoe hij sociale contacten moet onderhouden, nu zijn leven zo technologisch geavanceerd is geworden.

After Yang

Hierna is het om 19:00 de beurt aan The Innocents (De uskyldige). De jonge Ulda en haar autistische zus Anna zijn nieuw in een buitenwijk van Oslo. Zij maken daar al gauw vrienden. Die vrienden blijken speciale gaven te hebben en door het gebrek aan ouderlijk toezicht kunnen die krachten vrijuit groeien tot een niet te stuiten kwaad. En dan is het te laat.

The Innocents

En de zaterdag sluit af met om 21:30 The Sadness. Een pandemie heeft Taiwan in zijn greep en de regering weigert actie te ondernemen. De geïnfecteerden zijn net wilde beesten, met alle remmen los zijn ze ultra gewelddadig en nietsontziend en zorgen ze ervoor dat het land in een diepe nachtmerrie verzeild raakt. In al deze ellende moet een jong stelletje aan de andere kant van het land elkaar zien te vinden.

The Sadness

Programma zondag

Zondag is de eerste film van het Imagine Filmfestival een stuk vroeger, al om 13:30. Belle (Ryû to sobakasu no hime) is een anime, Japanse animatie en is een hervertelling van het klassieke Belle en het Beest. Suzu is een onzekere tiener die in de metaverse U zichzelf de rol heeft aangemeten als Belle. Zij duikt steeds dieper in de metaverse en raakt dan geïntrigeerd van een beest wat bekend staat onder de naam Dragon.

Belle

En als hekkensluiter om 16:30 Hatching (PAHANHAUTOJA) mét aansluitend een Q&A. Tinja leeft met haar familie in de buitenwijk. Haar moeder is een perfectionist die denkt dat haar leven idyllisch is -en daar ook over blogt- maar als Tinja op een dag een ei vindt en mee naar huis neemt, nadert de onheilspellende climax die het uitkomen van het ei met zich meebrengt.

Hatching

Wat een programma weer, geweldig! Stuk voor stuk fantastische films die mij allemaal super nieuwsgierig maken, vooral de zaterdag programmering. Ga jij naar (een van de films in) het Club Imagine Filmfestival?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie