Filmfonds steunt House of Netherhorror

house of netherhorrorOp het filmfestival in Cannes kondigden Jan Doense en Herman Slagter aan een productiebedrijf dat zich specialiceert in horrorfilms op te richten: House of Netherhorror. Het genre is in Nederland zeker levensvatbaar volgens beiden.

In 2006 kwamen Doodeind en SL8N8, Woensdag, Horizonica en Complexx in Nederland uit, daarna werd het weer rustiger met de Nederhorror.

Jan Doense vertelde ons hoe het staat met de plannen van House of Netherhorror.
Afgelopen maanden zijn ze druk geweest met het uitwerken van de doelstellingen voor House of Netherhorror en brainstormen met de beoogde maker van de eerste vier films. Ondertussen werden er gesprekken gevoerd met onder andere het Nederlands Filmfonds.

Inmiddels is bekend dat het Nederlands Filmfonds het productiebedrijf een klein bedrag heeft toegezegd voor het verder uiteenzetten van de vier plannen. En na keuring hiervan zal er een extra bijdrage volgen voor het schrijven van de vier scenario’s. Vanuit het filmfonds zal commercieel intendant Ate de Jong ondersteuning bieden.

Aan welke vier scenario’s werkt House of Netherhorror?
Bijlmer Voodoo - House of NetherhorrorBijlmer Voodoo: Een vluchtelingenadvocate raakt in Amsterdam Zuid-Oost verzeild in een duistere wereld van mensenhandel, slavernij en voodoo. Een film van Barend de Voogd en Erwin van den Eshof.

Green Teeth - House of NetherhorrorDe Poel (voorheen ‘Groene Tanden’): Een groep wildkampeerders strandt in het bos en raakt in de greep van een mythologisch wezen, dat huist op de bodem van een meertje. Een film van Chris W. Mitchell.

New Blood - House of NetherhorrorNieuw Blood: Een geheim onderzoek naar een revolutionair geneesmiddel tegen kanker en aids leidt tot een epidemische uitbraak van vampirisme. Een film van Edwin Visser en Frank van Geloven.

Children of the Moor - House of NetherhorrorKinderen van het Veen: Een gezin dat de drukte van de grote stad verruild heeft voor de rust van het platteland, raakt in de problemen wanneer de vader onder de invloed raakt van hallucinerende paddenstoelen. Een film van Richard Raaphorst.

Jan Doense, alias Mr. Horror, tot 2007 het gezicht van en de drijvende kracht achter het Amsterdam Fantastic Film Festival. Nu heeft hij een DVD-label ‘Mr. Horror Presents’ en is bezig met House of Horror.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie