Filmmakers zonder vrees gezocht voor het eerste Fear Horror Short Festival 2023

Horrortalent uit Nederland en België maakt kans op vertoning op Prime Video.

FEAR Filmfestival 2023 Nederland

Het Prime Video-horrorkanaal FEAR zoekt talent in Nederland en België en biedt ze een huiveringwekkend mooi podium. Filmmakers kunnen vanaf nu hun korte film insturen voor de allereerste editie van het Fear Horror Short Festival. Behalve kans op het prijzengeld en eeuwige roem worden hun films door een groot horrorliefhebbend publiek gezien. De vakjury deelt ook awards uit aan o.a. de beste acteurs, soundtrack en concept. De insteek is kort maar krachtig: bloederig, verontrustend, zenuwslopend, origineel of komisch.

FEAR, hét horrorkanaal op Prime Video, is niet bang een bijzondere wedstrijd op poten te zetten. Met meer dan 300 films bezorgt het de abonnees angstzweet en een hele vermakelijke filmavond. Het aanbod groeit maandelijks, maar dankzij de inzendingen voor het Fear Horror Short Festival 2023 nog wat meer. Want álle inzendingen worden in volle glorie vertoond op FEAR mits ze voldoen aan de specificaties. Inzenden van de film kan vanaf heden via https://fearhorrorfestival.nl/

Daarnaast zijn er geldprijzen voor de drie beste films en trofeeën te winnen voor beste acteur, actrice, soundtrack, poster, concept. Die worden bepaald door een vakjury van kenners en horrorfanaten, onder aanvoering van voorzitter en festivallegende Jan ‘Mr. Horror’ Doense, Schokkend Nieuws-hoofdredacteur Julius Koetsier, filmproducent Monique van Kessel, entertainment specialist Helmut Ramak en ik, Nachtvlinder Frank Mulder.

De ingezonden film moet origineel/eigen werk zijn met een lengte van minimaal 5 en maximaal 20 minuten. Voertaal mag Nederlands of Engels zijn. Het thema is horror/thriller, maar dat is natuurlijk zo breed als je zelf wil. Van een botte-bijl-seriemoordenaar tot een romantisch zombiezwijmeldrama, van een hilarische Halloween-spoof tot een kindvriendelijke slasher of een muzikale exorcisme: de enige beperking aan de genregrens is de fantasie van de maker.

Er zijn wel regels en eisen verbonden aan de film. Voor alle wedstrijdvoorwaarden, de technische details waaraan de ingezonden film moet voldoen en voor inschrijvingen, zie https://fearhorrorfestival.nl/

Wie durft?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie