Zes filmmakers mogen genrefilms maken voor de VPRO

Horror is nog altijd een klein beetje een ondergeschoven kindje in de Nederlandse filmwereld. Voor een nieuw talentontwikkelingstrajects project van de de NPO krijgt een groep jonge filmmakers de kans om films van 50 minuten te maken. Voor de editie van 2022 gaat dit om de genres horror, thriller, gangster- en rampenfilms. De jonge regisseurs worden daarbij begeleid door Martin Koolhoven in samenwerking met de VPRO.

Uit een selectie van zo’n 80 talenten werden David-Jan Bronsgeest, Loïs Dols de Jong, Gonzalo Fernandez, Didier Konings, Mila van der Linden en Michael Middelkoop geselecteerd en dit zijn de producties die ze gaan maken:

David-Jan Bronsgeest – Body-horror: BINARY
Een Bulgaarse trans vrouw komt naar Nederland om de laatste stap te zetten in haar transitie. Haar innerlijke demonen gaan de strijd met haar aan.

Loïs Dols de Jong – RampenfilmNL-ALERT
Wanneer een NL-Alert aangeeft dat mensen 30 minuten de tijd hebben om een schuilplaats te zoeken voor een kernramp, probeert de zestienjarige Leah thuis te komen om haar jongere zusje, op wie ze eigenlijk had moeten passen, te redden.

Gonzalo Fernandez – Psychedelische horror: DE WITTE SCHULD
Een jong, gemixt echtpaar met relatieproblemen besluit naar de Belgische Ardennen te vertrekken voor een occulte healing-retraite waar ‘schuldgevoel’ centraal staat. De sessies van de charismatische healing-tweeling blijken minder onschuldig dan gedacht.

Didier Konings – Historische spook-thriller: WITTE WIEVEN
In de vroege middeleeuwen teisteren mist-spoken een christelijke commune in Drenthe. Een jonge non krijgt twijfels over haar eigen geloof als ze de witte wieven met haar eigen ogen ziet – en zo een andere waarheid onder ogen komt.

Mila van der Linden – Dystopische gangsterfilm: MEMORY DEALERS
Een groep vrouwen (waaronder ook zich als vrouw identificerende personen) verzet zich tegen de heersende, totalitaire regering die de expressie van emoties verbiedt. Ze beginnen een illegale handel in het oproepen van herinneringen.

Michael Middelkoop – Thriller: TRAUMA PORN CLUB
In een alternatieve versie van onze realiteit kun je een trauma bestellen om jezelf interessanter te maken. Een jonge, worstelende schrijfster raakt verslaafd aan de ervaringen en de status die haar nieuwverworven slachtofferschap brengt.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie