Foo Fighters spelen de hoofdrol in hun eigen demonische horrorfilm Studio 666! Bekijk hier de trailer

Poster Studio 666 met de Foo Fighters
Foo Fighters maken de angst van hun leven mee.

Dave Grohl staat bij velen bekend als de drummer van Nirvana en de de oprichter van de Foo Fighters. Echter gaat hij zich nu ook wagen aan een ander avontuur, hij gaat namelijk de hoofdrol spelen in de aankomende komedie/horrorfilm Studio 666.

Studio 666 gaat over de Foo Fighters die op zoek zijn naar een ander, nieuw geluid voor hun tiende album waar ze momenteel mee aan het werk zijn. Na een tijdje zoeken, lukt het ze eindelijk om de locatie te vinden die hun voor dit geluid inspireert, namelijk een spookhuis. Helaas voor de band laten de geesten en demonen van dit spookhuis hun niet met rust en wordt het nog de vraag of ze levend uit dit avontuur weg weten te komen.

Dave Grohl - Foo Fighters in film Studio 666
Leuk feitje: Dave Grohl is vandaag jarig.

Natuurlijk is het doel van Studio 666 niet alleen om de kijker de stuipen op het lijf te jagen. De film zet zich in plaats daarvan er volledig op in om een flinke dosis komedie met de horror te combineren zodat de kijker in elk geval een leuke tijd met de film heeft. Ook heeft de film natuurlijk een groot aantal nummers van de Foo Fighters, dus de soundtrack wordt in elk geval zeer goed.

De wordt geregisseerd door BJ McDonnell naar een script van Jeff Buhler en Rebecca Hughes, die dat baseerden op een verhaal van frontman Dave Grohl.

Studio 666 (Official Trailer)

Studio 666 is in Amerika één dag in de bioscoop te zien, namelijk 25 februari. Hierna komt de film waarschijnlijk al snel naar streamingdiensten toe zoals Pathé Thuis en Netflix. Wanneer en op welke manier de film in Nederland te zien is, dat is helaas nog niet bekend maar wanneer we het weten houden we je zeker op de hoogte.

Kijk jij uit naar Studio 666? Wat zijn jouw favoriete nummers van de Foo Fighters? Laat het ons weten.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “Foo Fighters spelen de hoofdrol in hun eigen demonische horrorfilm Studio 666! Bekijk hier de trailer”

 1. Haha, dat ziet er gaaf uit! Zullen we in Nederland waarschijnlijk wel via “alternatieve kanalen” moeten bekijken. Maar als fan van horror en The Foo Fighters (genoemd naar UFO’s in WW2) moet ik deze zeker zien.

  Favo nummers van de FF zijn er best veel. Het nummer dat als geintje in de trailer zit, Everlong, is erg leuk. Maar Learn to Fly, Monkey Wrench en Stacked Actor zijn erg leuk. En ook hebben ze een heel aardige cover van Baker Street van Gerry Rafferty gemaakt. Eigenlijk vind ik vrijwel alles leuk van ze.

  Beantwoorden
  • Leuk dat je reageert! We houden je op de hoogte wanneer het op de normale kanalen komt want daar is de kwaliteit vaak beter. De Foo Fighters heeft inderdaad veel leuke nummers mijn favoriete nummer is ”All my life” maar al de nummers van de Foo Fighters zijn natuurlijk top nummers.

   Beantwoorden
 2. Er is een nieuwe nogal bloederige Red Band trailer uit! Check it out:

  Click here to display content from YouTube.
  Learn more in YouTube’s privacy policy.

  Beantwoorden
 3. Hij draaide eergisteren en gisteren hier in de Vue bioscoop dus ik heb mijn kans gegrepen 🙂

  De film is aardig. Goede en over the top bloederige praktische effecten. Beetje CGI wat er redelijk uit zag. Ook een aantal leuke grappen en een paar leuke cameo’s.
  Maar de heren Foo Fighters kunnen zich beter bij de muziek houden. Het acteerwerk is abominabel en dat haalt de hele film helaas flink omlaag. Net als het zeer veelvuldig gebruik van het woord fuck in allerlei variaties.
  Wat me ook wat tegenviel is de hoeveelheid muziek in de film. Ik had gehoopt op wat lekkere FF nummers maar dat valt wat tegen. Uiteindelijk gaat het verhaal wel over het schrijven van een nummer, maar dat wordt dan heel veel herhaald.

  Bottomline? Als echte Foo Fighters fan moet je dit uiteraard gezien hebben. Maar als je er als puur filmfan naar toe gaat zal hij waarschijnlijk wat tegenvallen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie