Frankenstein vs. The Mummy (Damien Leone, 2015)

Frankenstein vs. The Mummy

Sommige titels winden er geen doekjes om, bij het lezen weet je al dat dit geen big budget blockbuster is. Niet dat dit slecht is, veel low budget films zijn enorm vermakelijk. Waarschijnlijk ook omdat ze met evenveel plezier zijn gemaakt. Frankenstein vs. The Mummy is zo’n productie.De mummie van een vervloekte farao en een gereanimeerd lijk terroriseren een medische universiteit. Alleen een Egyptoloog en een professor, de gestoorde Dr. Frankenstein, kunnen de monsters stoppen voor het te laat is.

De regie is in handen van Damien Leone, hij begon met het maken van korte film ‘9th Circle’ en ‘Terrifier‘. De eerste werd later de bron voor zijn speelfilm debuut ‘All Hallow`s Eve’ en de tweede krijgt binnenkort een langere versie. ‘Frankenstein vs. The Mummy’ is een film die hij, zo lijkt het, eventje tussendoor heeft geschreven en gemaakt. Het is simpeler dan zijn andere titels.

Frankenstein vs. The Mummy Official Trailer 1 (2015) - Horror Movie HD

De film is met 110 minuten te traag, het is al een tijd duidelijk waar het heen gaat, maar toch het gevecht komt het lang niet. Dit lijkt ook zijn weerslag te hebben op de personages, doordat ze relatief veel dialoog hebben voor een dun verhaaltje, komen ze niet zo heel snugger over.

Frankenstein vs. The Mummy is misschien geen topfilm, maar vermakelijk is hij zeker. De kwaliteit is wel een stuk lager dan we van deze beginnend regisseur gewend zijn.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie