Friday: Nancy Drew meets Lovecraft in nieuwe comic

Ed Brubaker (Fatale, Criminal), Marcos Martin (Daredevil, Spider-Man) en Munsta Vincente kwamen onlangs met een nieuwe webcomic: Friday. In het kort zou je deze comic kunnen omschrijven als “Nancy Drew meets Lovecraft.”

Deze serie zit vol Lovecraftian horror, occultisme, en rituele offers. We volgen de avonturen van Friday Fitzhugh die terugkeert als detective na jarenlange afwezigheid. Samen met de sheriff van het dorp sporen ze een oude vijand op, Wilso “Weasel” Wadsworth. Hij heeft een oude dolk gestolen van een oude archeologische opgraafplaats. Dat is geen typische activiteit voor deze schurk die normaal gesproken kinderen oplicht en pillen verkoopt.

Haar onderzoek brengt haar naar Crescent Rock, een plek van occulte horror. In het verleden werden hier de zwakste kinderen geofferd aan de oude goden om een goede lente te waarborgen. Op de achtergrond waart de geheimzinnige entiteit, The White Lady. Deze White Lady is sterk gelinkt aan The Yellow King van auteur Ambrose Bierce, later onderdeel geworden van de Lovecraft Cthulu mythologie als Hastur, 1 van de Great Old Ones.

Al met al dus genoeg te genieten voor fans van kosmische horror in deze comic. Friday is hier online te vinden.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x