‘Friday the 13th: Killer Puzzle’ De bloederigste puzzelgame ooit? (Android, iOS en Steam)

Er zijn de laatste tijd veel slash-horrorgames uitgekomen zoals Between Dead by Daylight en Friday the 13th: The Game. Natuurlijk zou de legendarische Jason Voorhees, na een decennium afwezig te zijn van het grote scherm, niet tevreden zijn met het spelen van slechts één game over het vermoorden van tieners. Nee, hij krijgt er twee!
Friday the 13th: Killer Puzzle is een mobiele puzzelgame. De game is gemaakt door Blue Wizard Digital, waarvan de vorige titel, Slayaway Camp, een culthit was die de aandacht van Friday the 13th-series ontwerper Sean Cunningham trok.

Friday the 13th: Killer Puzzle Trailer

Friday the 13th: Killer Puzzle laat spelers een cartoonachtige Jason Voorhees besturen in een reeks puzzels die allemaal eindigen met een (hilarische) gewelddadige dood. Op aandringen van zijn inmiddels onthoofde moeder neemt de met een hockey masker gemaskerde moordenaar gruwelijke wraak op een assortiment ongelukkige kampeerders. Het is net alsof je een Friday the 13th film bekijkt, behalve dat je eerst Jason moet verschuiven rond een ​​isometrisch puzzel level om hem zo zijn slachtoffers aan te laten vallen, hetzij direct, met een wapen. Of indirect, door zijn slachtoffers bang te maken en hun zo in omgevingsgevaren te jagen zoals een kampvuur, berenvallen en hout versnipperaars. Het elimineren van alle kampeerders leidt tot een “Final Girl” (of Guy). De puzzels worden ingewikkelder naarmate je verder komt van Crystal Lake (Jason´s oude slacht terrein) naar meer exotische locaties zoals maximum beveiligde gevangenissen, skigebieden, de ruimte enzovoorts.


Het spel bevat inmiddels meer dan 100 levels, maar pas op!! Jason heeft een zwakte: water! Verder kunnen spelers extra wapens en outfits vrijspelen voor de moordenaar, inclusief de Jason X-outfit. Voor de mensen die niet tegen al te veel cartoonachtig bloed kunnen, beschikt de game nog over de keuze tussen PG en R.


Als dat allemaal in je straatje past, maar je heb nog geen kans gehad om het mobiele spel te spelen, dan heb je geluk. Deze game is sinds vrijdag 13 april 2018 beschikbaar voor Android, iOS en Steam, Het spel is “free to slay”, maar spelers kunnen extra puzzelepisodes, nieuwe Jason avatars of exotische wapens kopen (van machetes tot gouden toiletzittingen) om hun slachtoffers mee af te maken.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie