‘From’, serie van de makers van ‘Lost’, 6 november op Star Channel

Logo voor serie From
From;- een nieuwe scifi-/horrorserie die in 2022 begint

Horrorserie From is een combinatie van horror met een vleugje sciencefiction. Het gaat over een dorpje waar de bezoekers vast zitten, alle uitwegen leiden terug naar het dorp… creepy! En wie hebben er ervaring met een serie over mensen die ergens vast zitten? Juist, de makers van Lost en een paar daarvan zijn betrokken bij deze nieuwe serie! From zal vanaf 6 november te zien zijn bij STAR Channel, zoals tv-zender FOX vanaf november heet.

Waar gaat de serie From over?

Een gezin raakt tijdens hun vakantie verdwaald met hun camper, in een dorpje vragen ze naar de weg. Erg enthousiast worden ze niet geholpen, maar krijgen toch een richting aangewezen en ze kunnen hun weg vervolgen. Al snel blijkt dat ze een rondje hebben gereden… en bij de volgende poging weer… Welkom in dit mysterieuze dorpje in het midden van Amerika, waar iedereen die arriveert er nooit meer weg lijkt te komen. Hoewel iedereen dan maar zo veel mogelijk zijn best doet om daar een nieuw en zo normaal mogelijk leven op te bouwen, blijken er nog vele onbekende en ongekende gevaren…

Klinkt spannend? Kijk de trailer:

Wie is wie in de serie?

From wordt gemaakt voor de Amerikaanse zender EPIX en is bedacht door uitvoerend producent John Griffin met medewerking van regisseur Jack Bender (Lost, Game of Thrones, Mr. Mercedes) en showrunner Jeff Pinker (Fringe, Alias, Lost). En voor de hoofdrol hebben ze ook een Lost-alumnus gevonden: Harold Perrineau. Leuk al die namen, maar wie zijn de inwoners van dit vreemde dorp en wat doen ze?

Boyd Stevens (Harold Perrineau)
Boyd Stevens (Harold Perrineau)

Boyd Stevens (Harold Perrineau); de sheriff wiens draconische regels de fragiele stad bij elkaar heeft gehouden, ook zoekt hij naar een manier om aan deze schijnbaar onontkoombare nachtmerrie te ontsnappen.

Tabitha Matthews (Catalina Sandino Moreno); nog worstelend met de nasleep van een tragisch iets, komt zij met haar familie plotseling vast te zitten in de stad.

Jim Matthews (Eion Bailey); samen met zijn vrouw Tabitha, worstelt hij met de mogelijkheid om zijn kinderen veilig te houden in deze nieuwe realiteit, zelfs als ze wanhopig op zoek zijn naar een weg terug naar huis.

Julie Matthews (Hannah Cheramy); De dochter in het gezin is net in de puberteit beland en moet nog bijkomen van een recente familietragedie. Hoewel ze niet vast zit in angstaanjagende nieuwe stad, is dat tegelijkertijd misschien wel het beste is wat haar ooit is overkomen.

Ethan Matthews (Simon Webster); Het jongere broertje van Julie wordt regelmatig gepest door zijn grote zus, die zijn vriendelijke geest voor zwakte beschouwt. Nadat zijn gezin door een auto-ongeluk vastzit in de stad, voelt de ernstig gewonde Ethan zich anders worden in deze nieuwe omgeving.

De familie Matthews met hun camper, voordat ze vast komen te zitten in het dorpje
De familie Matthews met hun camper, voordat ze vast komen te zitten in het dorpje

Kenny (Ricky He); Kenny is de hulpsheriff, een immigrant van de eerste generatie die met zijn ouders vastzit in deze stad. Nu zijn vader aan dementie lijdt en Kenny regelmatig gevraagd wordt om Boyd te helpen bij het verwerken van een nieuwe catastrofe, doet Kenny zijn best om de gelegenheid aan te grijpen

Tain-Chen (Elizabeth Moy); de moeder van hulpsheriff Kenny exploiteert het stadsrestaurant en het voorraaddepot. Haar zachte maar vastberaden geest kan nodig zijn om de vrede te bewaren, aangezien de onverwachte gebeurtenissen ervoor zorgen dat de inwoners van deze nachtmerrieachtige stad op beginnen te breken.

Kristi (Chloe van Landschoot); Kristi zit sinds haar 3e jaar van haar medische opleiding van in dit dorp en heeft de rol van stadsdokter op zich genomen. Ze wordt vaak gevraagd om problemen aan te pakken die de meest ervaren artsen zenuwachtig zouden maken.

Pater Khatri (Shaun Majumder); Deze geestelijke zorgt goed voor de mentale kant van de dorpelingen. Hij is sterk, meelevend en gelooft dat er belangrijkere zaken zijn dan alleen het overleven van deze stad – mensen moeten onthouden waarvoor ze overleven.

Is het altijd zou druk op de begraafplaats in 'From'?
Is het altijd zou druk op de begraafplaats in ‘From’?

Donna (Elizabeth Saunders); Donna is de nuchtere, sterke leider van het Colony House, de separatistische groepering van de stad. Ze is tegelijk een zorgzame, koesterende moeder voor iedereen in het Colony House, en een onverzettelijke, meedogenloze natuurkracht die tussen het Colony House en iedereen in staat die hun manier van leven zou bedreigen.

Ellis (Corteon Moore); de vervreemde zoon van Sheriff Boyd en een inwoner van het Colony House. Hij is een knappe jonge filosoof met de ziel van een kunstenaar en een diepe bron van onopgeloste trauma’s en woede. Alleen de tijd zal leren of de verbroken relatie tussen Ellis en zijn vader ooit kan worden genezen.

Fatima (Pegah Ghafoori); een andere inwoner van het Colony House en een Iraanse immigrant in de VS. Zelfs hier in deze stad concentreert ze zich op het goede, zoals het feit dat ze Ellis, de liefde van haar leven, nooit zou hebben ontmoet als ze niet op deze vreselijke plek was geweest.

Jade (David Alpay); brutaal, met de titel ’tech hot shot’, en heeft zojuist zijn bedrijf voor honderden miljoenen dollars heeft verkocht. Wat bedoeld was als een extravagant weekendfeest voor Jade, verandert in plaats daarvan in afgrijzen wanneer hij vast komt te zitten in dit nachtmerrieachtig stadje waat schijnbaar geen uitweg heeft.

Sara (Avery Konrad); een echte joker onder de inwoners van de stad: sommigen denken dat haar geest gewoon is gebroken door de nachtmerrie van de stad; anderen vragen zich af of Sara in haar waanzin dichter bij de geheimen van deze plek staat dan wie dan ook.

Het is een stressvol bestaan in het vreemde dorpje
Het is een stressvol bestaan in het vreemde dorpje

Waar en wanneer kan je de serie From kijken?

In Amerika is de serie op EPIX verschenen. Dat is niet in Nederland te zien, maar er is goed nieuws! Vanaf 6 november is de serie te zien STAR Channel in Nederland, met elke maandag om 21u00 een dubbelaflevering. Seizoen 2 volgt volgend jaar. Nu hoor ik je denken “STAR Channel?” Ja, tv-zender FOX heeft vanaf 1 november STAR Channel.

Foto’s: Chris Reardon/EPIX 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “‘From’, serie van de makers van ‘Lost’, 6 november op Star Channel”

Plaats een reactie