Frozen Hell: Blumhouse verfilmt The Thing opnieuw

Het verhaal Who Goes There? uit 1938 van John W. Campbell, Jr zegt niet iedereen direct wat. Toch is het meerdere keren verfilmd; in 1951 door Christian Nyby als The Thing From Another World en in 1982 door John Carpenter als The Thing. Die laatste ontving in 2011 een gelijknamige prequel van regisseur Matthijs van Heijningen Jr. Nu wordt er door Blumhouse en Universal gewerkt aan een nieuwe verfilming.

The Thing (1982) Trailer
Een stel wetenschappers op Antartica hebben een vreemd wezen opgegraven van eeuwen oud. Nadat het ontdooid is, begint het tot hun afschuw en schrik ineens vreemde vormen aan te nemen en wordt het een van hen.

Deze nieuwe verfilming heeft wederom de titel The Thing gekregen, kan een werktitel zijn. Dit is namelijk niet zo maar een remake, maar wordt gebaseerd op een andere versie van het originele verhaal.

In 2018 is een manuscript van John W. Campbell, Jr gevonden getiteld Frozen Hell. Hiermee blijkt dat zijn verhaal Who Goes There? slechts een verkorte uitgave is om zo in het magazine Astounding Science Fiction te passen en het hervonden manuscript het complete verhaal vertelt, het is zo’n 45 pagina’s langer.

En Universal grijpt dit dus aan om samen met Blumhouse opnieuw het verhaal van Hohn W. Campbell Jr. te verfilming, producent Alan Donnes deelde zijn vreugde op Facebook:

It’s OFFICIAL! I received my signed contract and first check! I am Executive Producing a remake of THE THING but with additional chapters of John Campbell’s groundbreaking novel, Frozen Hell, that had been lost for decades. Now, for the first time ever, Campbell’s full vision will be realized on the big screen. The new film will include the very best of RKO’s THE THING FROM ANOTHER WORLD, John Carpenter’s classic THE THING and both books, Frozen Hell and Who Goes There?Producent Alan Donnes op Facebook

Ik sta nooit vooraf negatief tegenover remakes en zeker met deze informatie ben er heel erg benieuwd naar het resultaat. Echter, van mij mogen ze wel voor een andere titel dan The Thing gaan, bijvoorbeeld Frozen Hell. Wat vinden jullie?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Frozen Hell: Blumhouse verfilmt The Thing opnieuw”

 1. Mee eens. Geef hem maar een andere titel. Carpenter’s the Thing is niet te evenaren. Zeker 10 keer opnieuw gekeken en gaat nooit vervelen. Making of is trouwens ook erg leuk. Special effects met echt handwerk zijn wat mij betreft niet te evenaren met special effects uit de computer.

  Beantwoorden
 2. Ook mee eens. Blumhouse kan wel aardige genrefilms maken, dat hebben ze al bewezen. Maar laat het inderdaad vooral geen 1 op 1 remake van de Carpenter klassieker worden. Als ze er iets relevants aan toe kunnen voegen, dan graag. Maar ook ik ga voor de titel “Frozen Hell”.

  Beantwoorden
 3. Ik zou liever ook een andere titel zien als The Thing.
  Met dezelfde titel ga je het toch automatisch vergelijken met de heerlijke film van Carpenter.
  De prequel moeten we maar snel vergeten.

  Ben benieuwd of het verhaal nu veel interessanter gaat worden, door de extra 45 pagina’s.

  Beantwoorden
 4. Een andere titel dan The Thing ben ik ook voorstander van, als het inhoudelijk ook echt anders is.

  Gaaf dat ze hiermee bezig zijn; Carpenters The Thing is één van mijn favoriete films en The Thing From Another World en de “nieuwe” The Thing heb ik ook met plezier gekeken. Ben benieuwd wat Frozen Hell toevoegt aan Who Goes There? en wat Blumhouse ervan gaat maken!

  Beantwoorden

Plaats een reactie