Game: Beleef Twin Peaks in VR

Twin Peaks, wie kent de serie uit 1990 niet. De op zijn zacht gezegd eigenaardige serie over een vreemde inspecteur die op onderzoek gaat in een eigenaardig stadje, Twin Peaks, waar Laura Palmer is vermoord. Het concrete gegeven van een moord in een slaperig stadje net over de Canadese grens vervaagd al snel in een mix van soapachtige zijlijntjes, hallucinaties en droomscènes, die de kijker constant op het verkeerde been zetten.

Collider Games springt hier handig op in door een VR ervaring te bouwen in deze wereld. En deze ervaring is in samenwerking met Showtime en David Lynch tot stand gekomen en die kan jij nu zelf ervaren. De game is vrijdag de 13e uitgekomen en kan je hier kopen.

Twin Peaks VR Launch Trailer

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Game: Beleef Twin Peaks in VR”

 1. Twin Peaks was tot en met de 9e aflevering van seizoen 2 de beste serie die ik tot dan toe had gezien.
  Daarna raakten ze de weg helaas kwijt. Typisch een serie die vanwege het succes nog een volledig tweede seizoen kreeg terwijl het verhaal halverwege al verteld was.
  Voor wat betreft dit spel, ik heb geen VR bril, dus ik zal dit niet kunnen spelen.

  Beantwoorden
  • Inderdaad, daarna werd het heel erg raar. Ik heb overigens de nieuwe serie nog niet gekeken.

   Twijfel of ik deze box wil: Twin Peaks: From Z To A Collection (Blu-ray)

   Beantwoorden
   • Ik persoonlijk zou dat geld er niet voor uitgeven. Ik heb een paar afleveringen van seizoen 3 gezien, maar ik ben gestopt met kijken. Als je de 2e helft van seizoen 2 al raar vond, dan kan je van S3 helemaal geen chocolade maken ben ik bang 😉
    Als je het dan toch echt wil overwegen, dan raad ik aan om eerst via andere kanalen wat van S3 te kijken.
    Natuurlijk zit hier ook de film in, maar die is ook nog los te krijgen (ook bij Bol).

    Beantwoorden
     • Mwah, ik vond hem niet heel bijzonder. Het is een prequel op de serie en beschrijft de laatste week in het leven van Laura Palmer. Hij kreeg toentertijd ook geen beste kritieken en het was aan de box office ook een flinke flop meen ik.
      Ook wilde niet alle acteurs uit de serie meewerken, dus je mist wat personages.
      Aardig om een keer gezien te hebben, maar zonde om een dure box set voor te kopen.

Plaats een reactie