Visueel overweldigende game Othercide verschijnt 28 juni. Trailer:

Andere sites hebben de grap met referentie naar het nummer van The Doors al gemaakt, dus die zal ik niet maken. (en als dat nummer nu in je hoofd zit, sorry) Maar interessant is de titel van de aankomende game van Lightbulb Crew zeker wel: Othercide.

Ben je op zoek naar een game die er supermooi uitziet, tactisch van aard is en waar engelen, demonen en een stervend menselijk ras in voorkomt? Zoek dan niet verder. In deze game speel je met drie engelen, of eigenlijk één die drie is (waar heb ik dat eerder gehoord?), die de loodzware taak heeft gekregen om het met uitsterven bedreigde menselijke ras te redden van een groep demonen genaamd Suffering. Gewapend met een bijlen, zwaarden en pistolen ga jij de tactische, turn based strijd aan.

Het speciale aan Othercide is, dat het een uniek aanvalssysteem heeft. Plaats je engelen strategisch om zo de meest harde klappen uit te kunnen delen en pas op voor schade. De enige manier om je zelf leven te geven is door mensen in jouw leger op te offeren om zo de engelen weer beter te maken.

Het is echt een plaatje om naar te kijken, het spel is zwart wit met grijstinten en rood. En juist die rode kleur geeft het contrast goed weer. Een demon zijn kop van zijn romp scheiden heeft er nog nooit zo goed uitgezien.

Othercide - Release Date Announcement Trailer

De game komt 28 juni uit op PC, Xbox One en PS4 en een Nintendo Switch versie komt later dit jaar. De game kost 35 euro, maar is in de pre order met 15% korting. Leuk om te vermelden: de game met de originele soundtrack en artbook is nu 26% goedkoper en dus even duur als de base game dadelijk is. En als je die plaatjes ziet, dan is die variant zeker wel de moeite waard.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie