Horrorgame ‘Outlast’ krijgt officieel vervolg

De first-person survival horrorgame ‘Outlast’ die in september 2013 werd beladen met positieve recensies krijgt nu, in navolging van de downloadbare uitbreiding, een gloednieuw vervolg. Dat heeft ontwikkelaar ‘Red Barrels’ deze week bekend gemaakt.
 
outlast
Het spel zal zich wederom afspelen in en rondom het “verlaten” Mount Massive Asylum, de inrichting voor geesteszieken die na jaren van leegstand zonder ruchtbaarheid opnieuw werd geopend, waar de speler als journalist Miles Upshur poolshoogte ging nemen op basis van een anonieme tip. Het is nog niet bekend of de verhaallijn uit het eerste deel in dit vervolg voortgezet zal worden.
 
Op dit moment lijkt het er op dat het vervolg op ‘Outlast’ net als het eerste deel zal verschijnen op PC, Playstation 4 en XBOX ONE.
 
outlastss‘Outlast’, een game die met weinig middelen door een team van twaalf man werd ontwikkeld gaf een nieuwe wending aan het survival horror genre door de hoofdpersoon geen wapens tot zijn beschikking te geven maar enkel terug kon laten vallen op simpelweg vluchten en verstoppen. Effectieve schrikeffecten en verontrustende scenes deden veel gamers het dun door hun broek lopen. Op YouTube zijn inmiddels dan ook buitengewoon veel speelsessies van licht gespannen gamers terug te vinden.

Outlast Gameplay Walkthrough Part 1 - Asylum

Sjoerd Jaspers

Echt goede horror is zeldzaam. Daar ben ik na bijna 20 jaar wel achter gekomen. Maar soms word je aangenaam verrast. En die aangename sensatie begrijpen maar weinig mensen. Werkelijke angst blijft je achtervolgen, ook nadat je tv of pc uit is. Ik mag dan graag terug denken aan die keren dat ik 'The Shining' van Kubrick zag of 'Insidious' van James Wan. Horror pur sang. Anderzijds zie ik nog graag een onvervalste slasher, het liefst uit de jaren tachtig. Synthesizers op de achtergrond, beroerde dialogen en brute kills, alle noodzakelijke ingrediënten. Zo nu en dan slinger ik ook nog wel eens m'n Playstation 2 of 3 aan. Een van de wat oudere Silent Hills, Resident Evil of een wat wazige verontrustende game van Suda51. Dan ben je me wel even kwijt. Als ik niet met horror bezig ben, ben ik aan het schrijven. Over van alles, maar natuurlijk ook over horror. PM me als je suggesties hebt m.b.t. games. Op het gebied van horror games zal me altijd wel iets ontgaan.

Plaats een reactie