Horrorgame ‘Outlast’ krijgt officieel vervolg

De first-person survival horrorgame ‘Outlast’ die in september 2013 werd beladen met positieve recensies krijgt nu, in navolging van de downloadbare uitbreiding, een gloednieuw vervolg. Dat heeft ontwikkelaar ‘Red Barrels’ deze week bekend gemaakt.
 
outlast
Het spel zal zich wederom afspelen in en rondom het “verlaten” Mount Massive Asylum, de inrichting voor geesteszieken die na jaren van leegstand zonder ruchtbaarheid opnieuw werd geopend, waar de speler als journalist Miles Upshur poolshoogte ging nemen op basis van een anonieme tip. Het is nog niet bekend of de verhaallijn uit het eerste deel in dit vervolg voortgezet zal worden.
 
Op dit moment lijkt het er op dat het vervolg op ‘Outlast’ net als het eerste deel zal verschijnen op PC, Playstation 4 en XBOX ONE.
 
outlastss‘Outlast’, een game die met weinig middelen door een team van twaalf man werd ontwikkeld gaf een nieuwe wending aan het survival horror genre door de hoofdpersoon geen wapens tot zijn beschikking te geven maar enkel terug kon laten vallen op simpelweg vluchten en verstoppen. Effectieve schrikeffecten en verontrustende scenes deden veel gamers het dun door hun broek lopen. Op YouTube zijn inmiddels dan ook buitengewoon veel speelsessies van licht gespannen gamers terug te vinden.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie