Game ‘The Last of Us’ krijgt comicreeks

Op de New York Comic Con heeft Dark Horse Comics aangekondigd in komend voorjaar een vierdelige reeks van ‘The Last of Us’ als prequel op de gelijknamige, tevens volgend jaar te verschijnen, game uit te brengen.

The Last of Us: American Dreams wordt dan ook geschreven door Neil Druckmann, dezelfde schrijver als van de game, en daarin gesteund door schrijver en tekenaar Faith Erin Hicks.

Ellie, hoofdrolspeelster in The Last of Us, is opgegroeid in een post-pandemische wereld en wordt met regelmaat overgeplaatst tussen diverse militair weeshuizen in de laatste overgebleven schone, veilige gebieden. Haar toekomst ziet er ook weinig rooskleurig uit, tot ze een meisje ontmoet die een uitweg weet.
American Dreams vertelt het achtergrond verhaal van Ellie en volgt haar op de weg die haar naar Joel leidt.

De videogame The Last of Us komt ergens volgend jaar exclusief voor de PlayStation 3 uit en wordt ontwikkeld door Naughty Dog (Unchartered en Jak and Daxter). In een interview met IGN kreeg Neil Druckmann de vraag of de game tegelijk met deze comic in het voorjaar uit komt, waarop hij antwoordde: “They’re both coming out in the same year. That’s all I can say at this time.”

Zie hieronder een indruk van de game The Last of Us tijdens de E3

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie