Gameplay demo Dying Light 2

Tijdens de laatste E3 werd er gameplay getoond van het vervolg op een van de betere games van 2015, Dying Light. Deze game, verrassend Dying Light 2 genaamd, hanteert dezelfde stijl als het eerste deel. Freerunnen en zombies in een grote stad, alleen belooft maker Techland twee keer zoveel moves. Tel daarbij op dat ze er van uitgaan dat als je het spel de eerste keer hebt uitgespeeld, dat je dan ‘maar’ 50% van de game hebt gezien. Dat is nogal een belofte.

In de gameplay demo zie je hoe Aiden Frank helpt met de watertoevoer naar de stad. Die staat droog en een deal tussen de twee rivaliserende bendes, de Peacemakers en de Renegades, loopt vreselijk uit de hand. Hierdoor moet Aiden kiezen of hij de gewonde Frank helpt, of achter de vluchtende Renegades aangaat. Techland zegt dat de keuzes die je maakt het verloop van het verhaal drastisch veranderen. In de demo zien we Aiden achter de vluchtende bestelauto gaan via flink wat spectaculaire freerun kunsten en dito vergezichten, om zo het hoofdkwartier infiltreren. Als hij de auto overmeestert kan hij zo heel gemakkelijk de vijandelijke basis binnendringen. De Kolonel van de Renegades zegt dat het allemaal niet zijn schuld is, zijn bende heeft Frank niet neergeschoten.

Nu kan je ervoor kiezen om de Kolonel te geloven of niet. Hiermee volgt het verhaal weer drastisch een ander pad en later bij het opendraaien van de waterkranen speel je hiermee weer nieuwe sidequests en gebieden vrij in de stad. Als je achter was gebleven bij Frank was dit dus allemaal niet gebeurd, als je de Kolonel had geloofd, dito. Het zou zo maar kunnen dat Techland niet zomaar wat roept en dat je echt minimaal twee keer nodig hebt om het complete spel te ervaren.  Er gebeurd nog veel meer in onderstaand filmpje, dus ik raad je zeker aan die te kijken. Het filmpje daaronder laat de drastische veranderingen zien door de keuzes die jij als speler maakt.

De game komt 30 juni 2020 uit op PC, PS4 en Xbox One. Al met al is dit een titel waar ik heel erg naar uitkijk, zeker als ik kijk naar hun vorige games, die waren echt fantastisch. Denk jij er ook zo over, laat het weten in de comments.

DYING LIGHT 2 - 26 Minuten Gameplay Demo (2020)
Dying Light 2: Choice and Consequence Gameplay Demo - E3 2018

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie