Jurassic World Evolution: Bouw deze zomer je eigen dinopark

Na het bouwen van achtbanen in het populaire “Planet Coaster” komt Frontier Developments nu met hun volgende parkmanagementspel: Jurassic World Evolution. Het spel komt op 12 juni 2018 uit, enkele dagen nadat de film Jurassic World: Fallen Kingdom uitkomt (07-06-2018). Het spel staat los van Jurassic World: Fallen Kingdom. Je volgt in het spel niet het verhaal van de film, maar bouwt je eigen park en daar hoort ook een eigen verhaal bij.

Evolution laat spelers hun eigen tropische dinoparken bouwen. Je probeert de toeristen blij te houden zodat je bedrijf winst draait maar aan de andere hand moet je de dinosaurussen tevreden houden zodat ze niet uitbreken en de toeristen verslinden. Het speelt zich af in Las Cinco Muertes oftewel de vijf doden eilanden. Het doel van het spel is om het oorspronkelijke park uit te breiden naar een imperium wat zich over de vijf eilanden uitstrekt. Je hebt drie divisies: wetenschap, veiligheid en vermaak. Binnen deze drie divisies worden contracten aangeboden om je park op te bouwen en te verbeteren. Zoals bij elk simulatiespel draait het om het balanceren van deze afzonderlijke divisies en het verwerven van reputatie en geld. Het eerste doel is om een drie sterren classificatie te krijgen op je eerste eiland, Isla Manteceros, om het volgende eiland te ontgrendelen. Dit gaat door totdat je op elk eiland een vijf sterren classificatie hebt.

“Life uh.. finds a way.” – Jeff Goldblum as Dr. Ian Malcolm

Wist je dat Jeff Goldblum zijn rol als Dr. Ian Malcolm weer oppakt? Hij heeft de stem van een adviseur ingesproken, zo word je door het park en de missies heengeleid.

Frontier Developments’ Jurassic World Evolution is vanaf 12 juni 2018 verkrijgbaar voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie