Becoming a Monster – Nieuwe trailers horrorgame ‘Vampyr’


Over precies een maand komt de game ‘Vampyr‘ uit, waarin jij terugkeert van het front van de Eerste Wereldoorlog en aankomt in het door Spaanse Griep geteisterde Londen. Jij hebt echter hele andere problemen, hoe overleef je in je nieuwe bestaan als vampier?


In Vampyr speel je als Jonathan Reid, een dokter die kort geleden in een vampier is veranderd en na de Eerste Wereldoorlog terugkeert naar het Londen van 1918. De gedesillusioneerde Reid ontdekt het bestaan van een duistere wereld waarin bovennatuurlijke wezens en geheime genootschappen de dienst uitmaken… en nu is hij onderdeel van deze wereld.

Als nieuwe vampier met een onbedwingbare dorst naar bloed, geworpen in een vreemde nieuwe wereld, probeert Reid het bovennatuurlijke te doorgronden op de manier die hem eigen is: door rationeel te denken. Zijn wetenschappelijke zekerheden worden echter ernstig op de proef gesteld door zijn confrontaties met oude samenlevingen, mysterieuze moorden en een op handen zijnde, grootschalige vampierjacht. Gedreven door een persoonlijk verlangen om te ontdekken wie zijn transformatie heeft veroorzaakt, en met welk doel, blijft Jonathan Reid werken aan een geneesmiddel voor de verwoestende ziekte die de burgers van Londen decimeert.

Ondertussen worstelt hij met zijn aard als bloeddrinker en de verschrikkelijke verleiding om zich te voeden met de mensen die hij heeft gezworen te beschermen…

Vampyr - Becoming the Monster Trailer

De nieuwe gameplay-trailer toont hoe de gekwelde protagonist Dr. Jonathan Reid sterker kan worden door het opofferen van de burgers die hij zwoer te beschermen. Gevoed door hun bloed ontwikkelt hij namelijk krachtige vampiervaardigheden, die goed van pas zullen komen bij Reids strijd tegen de duistere krachten die Londen bedreigen.

Noodgedwongen is de vraag niet langer ‘zal ik iemand vermoorden?’ maar ‘wíe zal ik vermoorden?’. Door het leven van burgers te onderzoeken kan Reid beslissen wie het meer ‘verdient’ om opgeofferd te worden – maar hij kan ook gewoon toegeven aan zijn dorst en alle stervelingen als bloedbronnen behandelen. Het vermoorden van sommige burgers heeft wel een grotere impact op het lokale ecosysteem dan het doden van anderen, terwijl het doden van te veel mensen ertoe kan leiden dat een volledig district instort.
vampyr
Nadat hij het bloed uit zijn slachtoffers heeft gezogen, kan Reid krachtige gevechtsvaardigheden leren en ontwikkelen. Daarmee kan Reid vijanden razendsnel naderen en stompen, om vervolgens met dodelijke klauwen op ze in te hakken. Om vijanden van afstand te raken, kan hij ook vermogens als Bloodspear gebruiken. Op de hogere levels kan Reid zelfs vaardigheden leren die door de vampieren zelf worden gevreesd. Met Abyss bevrijdt hij zijn innerlijke schaduwen, terwijl Rage hele groepen vijanden raakt met een verschrikkelijke furie. Het leren en ontwikkelen van deze vaardigheden zal de dokter zeker helpen bij zijn missie om Londen te redden – maar tegen welke prijs?

Vampyr komt op 5 juni naar PlayStation 4, Xbox One en pc, preorders zijn nu beschikbaar met bonus:
vampyr pre-order -bonus

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie