Nieuwe gameplaybeelden van zombie-survival looter The Day Before

modderige landwegen zorgen voor andere problemen

Division meets DayZ meets Days Gone. Dat is het eerste waar ik aan denk als ik de lootershooter van FNTASTIC, The Day Before, zie. En dat is niet per definitie een slecht ding. Want stel nou dat ze alle goede elementen uit eerder genoemde games hebben genomen er daar een nieuw spel van hebben gemaakt? Ik ben voor.

Nu hebben de beste mensen van IGN een 13 minuten durende clip met gameplay geüpload voor ons kijkplezier. In het filmpje krijgen we een dieper kijkje op het vecht- en lootsysteem. Ook zien we een andere setting, waar het eerdere filmpje vooral in de stad afspeelde zien we hier twee spelers op zoek naar spullen op het platteland met afgelegen landweggetjes en dito boerderijen.

onderzoeken voor goede loot of toch maar ontwijken vanwege eventuele zombies?

Wat je gelijk in de eerste minuten opvalt is dat het rijden best wel realistisch is. Je kan vast komen te zitten met de wielen in de modder, wat betekend dat je met gevaar voor eigen leven de auto uit moet om het weer rijdend te krijgen. Ook moet je de auto onderhouden, want je ziet een van de spelers de banden maken na een ritje. Verder zie je wat standaard gameplay die je in dit soort spellen verwacht; ontdoe het gebied van zombies, om vervolgens de boel te plunderen voor bruikbare spullen en proviand. Het klinkt zo makkelijk als ik het zo opschrijf, maar je ziet dus ook dat dit heel snel heel erg fout kan gaan. Een alarm die je af laat gaan waarschuwt gelijk alle zombies en eventueel andere spelers in de wijde omtrek. En dan is het snel beslissen of je spullen meeneemt of snel de aftocht blaast om je eigen hachje te redden. Heel erg vet en zoals ik al eerder schreef: ik ben voor!

The Day Before - Exclusive Official Gameplay Trailer

The Day Before is nu in ontwikkeling voor PC.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie