Chernobylite nu in early access, release volgende maand

nu met minder suiker

Ontwikkelaar The Farm zou eigenlijk 16 oktober 2019 al klaar zijn met hun RPG survival horrorgame Chernobylite, maar door omstandigheden is het er niet van gekomen. Maar niet getreurd, want de game is onlangs wel verschenen op Steam in early access. Het spel is naar eigen zeggen voor 95% af, maar je kan het nu alvast kopen voor 29,99. Er wordt wel expliciet bij vermeld dat het nog niet af is en er nog wat mist aan het verhaal bij de laatste missies, dus je bent gewaarschuwd.

In Chernobylite speel je een natuurkundige. Je bent een ex-werknemer bij een van de energiecentrales in Chernobyl en gaat terug naar het rampgebied om de mysterieuze verdwijning van jouw geliefde te onderzoeken. Zorg dat je overleefd in het met rampen geplaagde gebied en onthoudt: de vijandelijke militairen daar zijn niet je enige zorg.

geavanceerd exosuit of toch geen soldaat?

Het spel is een mix van sciencefiction en rollenspel in een open wereld die verscheurd is door de straling van de ontplofte kernreactor. De verhaallijn is niet lineair en de keuzes die je maakt hebben invloed op de spelwereld. En soms merk je dat pas uren later in het spel. Het spel heeft nu een verwachte releasedatum van juli 2021 en komt uit op PC, XBox One, Xbox Series X|S, PlayStation 4 en 5.

Chernobylite - Official Gameplay Trailer | Summer of Gaming 2021

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie