Locke & Key voorlopig geen serie

Comics Locke & Key mogelijk verfilmdIets meer dan een jaar geleden kwamen de geruchten naar buiten dat de comics van Joe Hill en Gabriel Rodriguez verfilmd zouden worden, later werd duidelijk dat het ging om een televisieserie voor FOX. Vandaag maakte FOX haar toekomstplannen bekend en Locke & Key maakt hier geen deel meer van uit.

Fox was niet onder de indruk van pilot-aflevering van regisseur Mark Romanek, de opname hiervan met Sarah Bolger, Skylar Gaertner, Jesse McCartney en Mirando Otto vond in februari plaats. Het was de bedoeling om na de pilot sowieso nog 12 afleveringen te maken. Helaas gaat dit voorlopig dus niet door, het is nu aan de producenten om de serie aan een andere zender te verkopen.

De populaire comic Locke & Key gaat over de familie Locke die na de moord op hun vader naar het landgoed Keyhouse in Lovecraft, Massachusetts verhuizen. Op het landgoed blijkt echter een kwaadaardige kracht rond te waren die het hele gezin in zijn macht neemt. Joe Hill (zoon van Stephen King) verzorgt het verhaal en Gabriel Rodriguez de tekeningen, inmiddels zijn er zo’n 24 comics verschenen bij IDW publishing.

Het FOX netwerk heeft de series Alcatraz (van JJ Abrams), The Finder (Bones spin-off), New Girl (comedy) en I Hate My Teenage Daughter (met Jamie Pressly) wel aangekocht en ook een vierde seizoen van Fringe besteld. Naast Locke & Key zijn ook Human Target, Lie To Me, Breaking In, The Chicago Code en Traffic Light geannuleerd.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Locke & Key voorlopig geen serie”

 1. Zonde, want Locke and Key leent zich zeker voor een serie. Het ontdekken van de verschillende keys en de karakters zijn genoeg materiaal om het te rekken over meerdere seizoenen en geeft genoeg ruimte om je niet heel strak aan de comic te hoeven houden.

  Daarnaast leek het mij leuk om Sarah Bolger als Kinsey te zien aangezien ik haar alleen ken uit de Tudors waar ze een compleet andere rol speelde.

  Offtopic :Zonde van Human Target :'(

  Beantwoorden
 2. Echt jammer want die trailer ziet er zo veelbelovend uit! Het is nu al een jaar geleden dus denk niet dat ie nog op tv komt..
  Trouwens worden de comics ook in NL verkocht en zoja weet iemand waar?

  Beantwoorden

Plaats een reactie