Video Nasty comics verschijnen in ouderwetse videobanddoos

Oktober is dé horrormaand. Zeker voor de horrorcomics. Op 15 oktober komt een hardcover editie van de Video Nasty comic uit met de zes delen die sinds maart zijn verschenen.

Engeland, 1983. Politie inspecteur David Gorely moet een reeks van gruwelijke moorden oplossen in zijn normaal rustige plattelandsstadje. Ondertussen wordt hij ook onder druk gezet door zijn superieuren die willen dat hij een link vindt tussen de moordenaar en de plotseling recente toestroom van horror home video’s. Het is een race tegen de klok om meer moorden te voorkomen en om de link te vinden tussen deze wrede misdaden en de “video nasties”.

videonastyEn zo wordt er de wereld verkend achter de censuur door de overheid en manipulatie van de media in de jaren tachtig van Engeland.

video-nasty-comicsVideo Nasty wordt uitgegeven door Reaper Comics. Het is geschreven door Mario Covone (A stranger in town) en getekend door Vasilis Logios. De cover art is gedaan door horror artist icoon Graham Humphreys, bekend van zijn klassieke horrorfilmposters en covers voor VHS, dvd’s en blu-ray. Enkele voorbeelden zijn; Lesbian Vampire Killers, From Dusk Till Dawn en Grindhouse Trailer Classics. Video Nasty was zijn eerste stripdebuut.

Naast een hardcover editie komt ook een gelimiteerd uitgave in, toepasselijk ook, een doos van een ouderwetse videoband. In deze doos zit een paperback van de stripserie plus een heleboel extraatjes, zoals kaarten, stickers en een boekenlegger.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie