Het monsterlijke geheim van George Washington onthuld

Het komt vaker voor dat beroemde historische of literaire figuren tegen monsters moeten opnemen. Zoals Abraham Lincoln tegen vampiers, in het beroemde Pride en Prejudice moest tegen zombies gevochten worden en zelfs koningin Victoria van Engeland heeft demonen bestreden.

theforgeIn de komende lente van 2015 gaat nog een beroemd historisch figuur tegen monsters vechten. Namelijk George Washington, de vader van Amerika. In The Order of the Forge volgen we een jonge George, nog voor hij Amerika zal stichten en toen nog voor de koning werkte. Of eerder moordde voor de koning.
Samen met andere Amerikaanse helden Ben Franklin en Paul Revere en met zijn almachtige bijl, bevecht George een kwaadaardige koloniale gouverneur die een eigen keizerrijk wilt stichten.

Het idee komt van Donn D. Berdahl en wordt ook door hem geproduceerd samen met Dark Horse Comics. Het verhaal, die uit drie delen zal bestaan, wordt geschreven door Victor Gischler (Deadpool, Wolverine, Angel & Faith). De tekeningen komen van Tazio Bettin (Sally of the Wasteland).
The Order of the Forge bevat humor, vunzigheid en brutaliteit. Deze George zal het beeld verbreken van de nationale vader en held van Amerika.

Een must-read voor iedereen die genoten heeft van Abraham Lincoln: Vampire Hunter en andere van zulke fictieve historische werken.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie