Gerucht: Diablo 4 komt al in april 2023

Diablo 4 is al een tijdje in de maak en liefhebbers van de serie en action-RPG’s, waaronder ondergetekende, kijken al geruime tijd uit naar de release hiervan. De geruchtenmolen is ineens weer in volle gang gekomen, daar er twee redelijk betrouwbare bronnen los van elkaar beweren dat de hack-and-slash actionRPG titel in april van 2023 verschijnt. Dat is al snel!

Diablo 4
Diablo 4

Zowel podcast XboxEra als Windows Central komen met het gerucht dat Diablo 4 in april uitgegeven gaat worden. In december beginnen de pre-orders en dat zou kunnen duiden op een aankondiging bij The Game Awards. Die is altijd in de eerste helft van december. Het was al bekend dat het spel in 2023 uit zou komen, maar dat is dus nu misschien een stuk specifieker geworden.

Oorlog sinds 1996

Diablo 4 is het laatste spel in de Diablo-reeks van uitgever Blizzard en deze fantastische en zeer succesvolle reeks (Ik kijk even niet naar jou, Diablo Immortal) bestaat al sinds 31 december 1996. Het laatste officiële spel, Diablo 3, dateert alweer uit 2012. Het speelt zich allemaal af in de Gotische wereld Sanctuary, waar spelers midden in een vreselijke oorlog belanden tussen hemel en hel. Deze eeuwig durende oorlog begint nu ook een dreiging te worden voor de mensheid.

Diablo 4
Je kan kiezen uit 5 bad asses (assen?)

Terug naar de roots

Het aankomende deel belooft terug te keren naar de hardcore roots van weleer, waarbij ze de vernietigende kritiek van Diablo 3 zeer serieus nemen. Dat spel was voor velen veel te cartoonesk. Deze gaat weer rauw en bloederig worden. En het ziet er behoorlijk fraai uit!

Diablo 4 Official Gameplay Showcase Trailer | Microsoft & Bethesda Games 2022
Diablo 4 gameplay trailer

Verwacht dus meer nieuws over de nieuwste Diablo rond The Game Awards in december, wat Blizzard ziet als aftrap voor een flinke marketing strategie. Ik ben benieuwd. Kijk jij hier ook zo naar uit? Ik hoor het graag van je in de comments. Diablo 4 komt in 2023 uit voor PC.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie