‘Ghost Hunters’ speuren verder op Discovery+

Een van de allereerste reality spookjaag tv-shows is deze Halloween teruggekeerd. De heren en dames van Ghost Hunters zijn terug op jacht, ditmaal op Discovery+.

Precies op 31 oktober jongstleden is de eerste aflevering op de online streamingdienst verschenen. Het ‘TAPS’ team (The Atlantic Paranormal Society) gaat met een aantal oude favoriete castleden uit eerdere seizoenen naar het Missouri State Penetentiary, een oude vervallen gevangenis met een enorm bloederig verleden. In 1967 werd de gevangenis berucht en noemde men het the bloodiest 47 acres of America vanwege de hoeveelheid geweld dat er dagelijks plaatvond.

Klinkt als een goede aftrap niet? Zelf ben ik erg benieuwd of dit tv-genre een soort van revival gaat krijgen nu games zoals Phasmophobia en Ghost Hunter Corp zo populair blijken te zijn. De serie is zelf al meerdere keren van handen gewisseld met wisselend succes. Zal het zijn plaats vinden op Discovery+? De tijd zal het leren. Ik vind het in ieder geval altijd geinig om naar te kijken.

Wat vind jij van dit soort programma’s? Klaar mee of altijd vermaak?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “‘Ghost Hunters’ speuren verder op Discovery+”

 1. Dit team was al terug op televisie sinds 2019 in het programma Ghost Nation van Travel Channel. Dat is deze zomer nog uitgezonden op Spike. Ik weet niet waarom het toen niet al Ghost Hunters heette, maar het waren dezelfde vier mensen (Jason, Dave, Steve en Shari).
  Het feit dat ik dit weet geeft misschien al wel een beetje weg dat ik dit soort shows wel leuk vind.
  De laatste tijd heb ik vooral Ghost Adventures, Ghost Nation en Help! my house is Haunted! gezien.

  Wat mij opvalt is de verschillen in de shows.
  Ghost Adventures is vooral een egotrip van Zak Bagans en zij vinden elke aflevering wel een kwade geest of een demon. Naarmate de serie vordert steeds meer. En dit is vooral gericht op effect bejag met een hoop (onzin?) apparatuur, veel geschreeuw, gevloek en persoonlijke ervaringen die on camera niet te verifiëren zijn (Oe, I was touched!!!!).
  Ghost Nation daarentegen komt bijna geen boze geesten tegen en stelt iedereen gerust dat ze niet bang hoeven zijn in hun huis. Hier wordt vooral gefluisterd, maar wat jammer is, is dat je dingen die ze horen of zien nauwelijks herhaald worden. Bij GA wordt iets minimaal vijf keer herhaald. Ook weer wat overdreven.
  En Help! My house is haunted! heeft een medium en daar zenden ze vrijwel elke aflevering een geest “het licht in” zodat hij rust krijgt. De andere shows doen dit niet (GA) of nauwelijks. En het is Engels, dus veel meer ingehouden en vriendelijker.

  Enfin ze hebben allemaal wel wat. Maar ik neem het vooral niet te serieus. Hoewel ik zelf ook wel eens ervaringen heb gehad die ik nu nog steeds niet kan verklaren ben ik niet bereid om zomaar in geesten te geloven. Daar is helaas te weinig echt bewijs voor. Desondanks blijft dit voor mij leuke TV die ik graag kijk.

  Is hiermee jouw vraag beantwoord, Nick? 🙂

  Beantwoorden
  • Klopt helemaal wat je zegt over Ghost Adventures, daardoor vind ik het persoonlijk ook niet echt leuk om naar te kijken. Help! My House is Haunted had ik tot nu toe nog nooit van gehoord, maar klinkt niet alsof het echt mijn ding is.

   Ghost Hunters is de laatste paar jaren heel vaag geweest. De show was gecancelled, toen kwam het gros van het oude team terug als Ghost Nation en Adam Berry en Amy Bruni met Kindred Spirits. Toen kreeg Ghost Hunters een super stille (en volgens mij succesvoll) revival met Grant Wilson als lead en een heel nieuw team. Dat werd vervolgens weer stilletjes gecancelled en terug overgedragen naar Discovery die onder dezelfde naam het team van Ghost Nation terughaalde.

   Ik wil niet weten wat voor een zooi dat achter de schermen is geweest daar, haha. Maar je hebt gelijk, Rob. Vooral niet te serieus nemen en lekker kijken!

   Beantwoorden
   • Ja, ik heb ook gezien dat er een aantal spin off series van Ghost Hunters bestaan. Ik heb ze niet allemaal gezien. Amy en Adam zijn al een paar keer gast geweest bij Ghost Nation, net als de dochters van Jason. En volgens mij zijn A&A ook weer bij GH aanwezig in de eerste aflevering. Ik ga het in elk geval wel weer kijken.

    Help! My house is Haunted! is grappiger dan ik misschien zo heb opgeschreven. Maar je kunt het gemakkelijk zelf checken. Het wordt elke dinsdagavond uitgezonden op Spike. En dat is bij vrijwel elke aanbieder te zien: https://www.gids.tv/artikel/5821/op-welke-zender-zit-spike-tv-bij-ziggo-kpn-en-andere.
    Ben wel benieuwd wat je er van vindt. Ik vind het een prettig rustige serie die de zaken net wat anders benaderd dan de andere shows. Ik moet wel zeggen dat ik het seizoen 3 het leukste vind. In de eerste twee seizoenen zat nogal een dramaqueen als medium (Chris Flemming) die elke aflevering wel “bezeten” raakte en Zak Bagans achtige egotripperij liet zien. Dat heeft de nieuwe (Ian Lawman) helemaal niet zo. Was misschien ook niet gek aangezien Bagans deze show wel produceert. Gelukkig is dat verder niet zo goed te zien. Sinds Seizoen 3 al helemaal niet meer.
    Nou ja, check het zelf als je zin hebt 🙂

    Beantwoorden

Plaats een reactie