Ghost Rider 2 wordt donkerder en gemener

De makers (Mark Neveldine en Brian Taylor) van Ghost Rider 2: Spirit of Vengeance 3D, spraken op de New York Comic Con over hun nieuwe film.

Nicholas Cage zal in deel 2 wederom te zien zijn als Johnny Blaze/Ghost Rider. De film speelt zich enkele jaren na de gebeurtenissen uit deel 1 af. De Ghost Rider heeft zich afgezonderd van de wereld en is er van overtuigd dat zijn krachten een vloek zijn. Hij wordt benaderd door de engel Moreau, om een moeder en haar zoon te beschermen van het demonische wezen, Roarke.

ghost rider 2Neveldine en Taylor maakten duidelijk dat het tweede deel los zou staan van Ghost Rider 1: Taylor vertelde dat de Ghost Rider in de tweede film een stuk donkerder en gemener zal zijn. Men heeft geprobeerd om zo veel mogelijk fouten uit het eerste deel weg te laten. In de film uit 2007 zaten nogal wat flauwe grapjes, waren de special effects niet zo heel erg goed en was tempo aan de trage kant.

Als je naar de trailer van Ghost Rider 2 kijkt, kun je in ieder geval al zien dat de Ghost Rider zelf een transformatie heeft ondergaan. Zo is het leren pak wat hij aanheeft nu ook verbrand en ziet hij er, voor zover een brandend skelet realistisch kan zijn, een stuk geloofwaardiger uit.

Wat mij ook interesseert is het feit dat Neveldine en Taylor’s unieke camerawerk een klein beetje in de trailer naar voren komt. Hun techniek wordt ‘roller dolly’ genoemd, omdat scènes gefilmd werden terwijl de cameraman zich voortbeweegt op rolschaatsen/skates. Deze techniek is ook in hun andere films te zien, met name in Gamer (2009), echter heeft deze film flink verlies gedraaid en kreeg erg slechte reviews.

In februari 2012 zullen we zien of het gelukt is om met Ghost Rider 2: Spirit of Vengeance 3D een volwassen film neer te zetten. Daarnaast zullen we ook zien of de heren Neveldine en Taylor hun verslechterde reputatie na Gamer weer een beetje op kunnen krikken. Ik ben in ieder geval erg benieuwd.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Ghost Rider 2 wordt donkerder en gemener”

  1. Deze film voelt niet echt aan als een Ghost Rider film.
    Het is meer een soort Bourne Identity met Nicholas Cage die de Ghost Rider probeert te onderdrukken alsof hij de hele film een gigantische scheet probeer binnen te houden.
    Om een goede Ghost Rider film te maken moet je echt meer Ghost Rider laten zien en minder Oost-Europese gangsters.

    Beantwoorden

Plaats een reactie