De twee Ghostbusters teams komen samen in nieuwe comic

Deze zomer werd de wereld gered door het gloednieuwe Ghostbuster team van Holtzmann, Yates, Tolan en Gilbert. Nu wordt de wereld weer bedreigd en moeten deze nieuwe Ghostbusters samenwerken met de eerste generatie van Venkman, Stantz, Zeddemore en Spengler.

In 2017 komen beide teams samen in de nieuwe Ghostbusters strip, Ghostbusters 101. Deze zesdelige strip is het volgende deel van de al succesvolle Ghostbusters stripreeks van IDW Publishing. En ook deze wordt geheel gemaakt door het creatieve team van Erik Burnham, Dan Schoening en Luis Antonio Delgado, die deze serie al vijf jaar lang verzorgen.

De klassieke Ghostbusters besluiten net om een nieuwe generatie op te leiden tot de volgende spokenjagers wanneer door interdimensionale fiasco hun universum samensmelt met die van de nieuwste leden van de paranormale politie.
Het lot van twee werelden staan nu op het spel (en misschien wel meer)! Kunnen deze oude en nieuwe generatie samenwerken om te strijden tegen de grootste bovennatuurlijke uitdaging van hun leven?

Ivan Reitman, medeoprichter van Ghost Corps, had altijd de twee werelden samen willen voegen. “Het zal geweldig zijn om ze allemaal voor het eerst samen te zien.”

“Abby, Erin, Patty en Holtzmann zijn geweldige personages,” zegt editor Tom Waltz. “En dat we ze nu samen kunnen brengen met de originele crew (plus onze uitbreidingen van bijpersonages en groot publieksfavorieten) is een prachtige creatieve kans voor iedereen die aan deze serie werkt. En in de handen van Erik Burnham, Dan Schoening en Luis Delgado, ben ik er zeker van dat dit een proton blast wordt van grootste proporties. Voor de oude en jonge fans van deze sensationele franchise.”

So, who you gonna call?


In maart 2017 wordt jouw “call” beantwoord door alle ghostbusters in Ghostbusters 101. De stripreeks zal covers hebben gemaakt door Erica Henderson en Tim Lattie. Uiteraard worden er ook covers gemaakt door Schoening en Delgado. Breng deze covers samen en je krijgt een grote afbeelding met de volledige cast.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie