Ghostbusters & Teenage Mutant Ninja Turtles weer samen in comic

Komende november werken twee groepen van beroemde viertal helden weer samen om hun werelden te redden en vijanden te verslaan. IDW Publishing heeft een nieuwe crossover comic aangekondigd met de Teenage Mutant Ninja Turtles en Ghostbusters.

In 2014 werden de ninja schildpadden en spokenjagers voor het eerst samengebracht in een crossover met nieuwe vijanden en gevaar. Deze crossover werd zo goed ontvangen door alle fans en critici, dat een vervolg eigenlijk niet kon uitblijven.
En “never break a winning team” luidt het gezegde en dus het team achter de eerste crossover is weer helemaal terug voor deel twee. Erik Bunham (Ghostbusters, Teenage Mutant Ninja Turtles Universe) en Tom Waltz (Teenage Mutant Ninja Turtles, redacteur voor Ghostbusters) zijn weer verantwoordelijk voor het verhaal. Met weer de tekeningen van Dan Schoening, want de IDW’s Ghostbusters zijn niet de Ghostbusters zonder zijn energieke en geanimeerde stijl.

Een oude vijand sluit de Turtles op in een spookdimensie. Maar alle hoop is niet verloren voor deze groene helden, want New York’s beste spookexperts springen gelijk op de zaak.

Waltz weet nog goed dat hij en Bunham de droom hadden van deze crossover, maar toen leek het nog een onmogelijke droom en dat het daar zou blijven. Niets bleek minder waar toen ze het werkelijkheid konden maken en met dit vervolg kunnen ze hun enthousiasme niet meer inhouden.

Burnham zegt dat hij en Waltz zelfs al ideeën hadden voor een (mogelijk) vervolg toen ze met de eerste crossover bezig waren. Al deze ideeën werden meteen overboord gegooid toen ze een vervolg mochten maken. Nu komen ze met vijanden van beide werelden en voegden ze samen voor een nieuwe avontuur. Er komen meer scenes waar de persoonlijkheden en samenwerkingen van de Turtles en Ghostbusters meer tot hun recht zullen komen en de gebeurtenissen in deze crossover zal effect hebben op de verhaallijnen van de huidige series.

Het eerste deel van Teenage Mutant Ninja Turtles/Ghostbusters 2 komt uit op woensdag 1 november 2017.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie