Ghosts and Goblins nieuw leven ingeblazen op Nintendo Switch

Ghost and Goblins is een game waar ik een haat/liefde verhouding mee heb. Als klein jongetje heb ik heel wat uren in de arcade doorgebracht met Ghosts and Goblins en later met de Super Nintendo gespeeld om Super Ghouls n Ghosts uit te spelen, een van de vele delen uit de serie. Super moeilijk, zo hadden ze hem beter kunnen noemen. Nu, 35 jaar later, probeer ik nog wel eens een spelletje GnG te spelen. Nostalgie noem ik het dan, maar mijn reflexen zijn niet meer wat het zijn geweest, helaas.

In Ghosts and Goblins ben jij ridder Arthur. Jouw schone jonkvrouw wordt ontvoerd door demonen en aan jou de taak om die te redden. Onderweg kom je veel zombies, monsters en ander gespuis tegen. de eerste hit die je krijgt als je geraakt word, kost je jouw harnas en loop je door in je ondergoed. De tweede keer is ga je dood. De game stond bekend om zijn moeilijkheidsgraad.

Leuk van Capcom, om een vernieuwde versie van mijn zo geliefde en meest gehate spel ooit uit te brengen. Maar ik heb het vorige deel nog niet eens uit. Ghosts and Goblins Resurrection staat gepland voor 21 februari en komt uit op Nintendo Switch. Ik heb dus nog ruim twee en een halve maand om de andere delen uit te spelen. (Gelukkig hoef je de andere delen niet gespeeld te hebben om deze te begrijpen.) Ik hoef jullie niet te vertellen dat ik héél erg uitkijk naar dit spel. Hebben jullie het origineel in de arcade gespeeld, of misschien ook wel op de Nintendo of de Super Nintendo? Ik hoor het graag van je in de comments hieronder.

Ghosts ‘n Goblins Resurrection – Announcement Trailer – Nintendo Switch

Sander van den Berg

ICT-er bij de overheid. Gamefan met een gamezolder en zelfgebouwde arcadekast om het te bewijzen. Loopt regelmatig hard. Kom ook eens een kijkje nemen op mijn Twitch kanaal voor wat fun en games! Website: http://www.twitch.tv/sandroid75

Plaats een reactie