Gladiators v. Werewolves: ‘Liever weerwolven dan seks’

Wat er beter is dan gladiatoren en sex in Spartacus? Weinig, maar toch doet de aankondiging van de Engelse film Gladiators versus Werewolves mijn hart sneller kloppen.

Met Spartacus doel ik op de seks, geweld en drama serie Blood and Sand. Ik ga niet beweren dat het een slechte serie is, maar ik verkies in dit geval toch weerwolven boven borsten. Of het in de serie gaat over functioneel naakt is de vraag, sex sells.

Functionele horror is een ander geval, horror dat dient om de realiteit van de kredietcrisis te even ontvluchten en hierin rust te vinden dat het allemaal veel erger kan. Horror om de realiteit te relativeren. Natuurlijk zijn sex en horror ook te combineren zoals in deze korte film.

gladiators vs werewolvesLos van de discussie tussen sex en horror, kun je je natuurlijk afvragen waar de gladiator plotseling vandaan komt. Mogelijk is dit wederom de schuld van de kredietcrisis, een gladiator heeft zelf immers niks, hij is slaaf van de elite.

Terug naar de film; Gladiators versus Werewolves wordt een trilogie, waar al een paar jaar aan wordt gewerkt. Nu de aankondiging het bestaan heeft bevestigd zal mogelijk dit jaar nog aan de productie van het eerste deel worden begonnen. Of het eerste deel Edge of Empire echt beter zal zijn dan Blood and Sand is natuurlijk afwachten, maar oordeel zelf aan de hand van dit plot en laat weten wat je vindt:

AD 160. De Romeinen bezetten Engeland tot aan Hadrian’s Wall, dat bescherming biedt tegen de noordelijke stammen en de tegen een gevaarlijke clan van de wilde wolfachtige wezens.

Als de Romeinse keizer nieuwe exotische beesten wil voor de spelen, stuurt gouverneur Flavius zijn  mannen op de wezens af, hoewel hierbij een half legion sneuvelt, worden de weerwolven gevangen en de gevechten tussen gladiatoren en weerwolven kunnen beginnen.

De weerwolven zijn echter niet van plan om bij de pakken neer te gaan zitten en infecteren gladiatoren om hun leger weerwolven uit te breiden, de laatste dag van de spelen wordt indrukwekkender dan Romeinen ooit hebben gezien…

Interessant artikel?

2 gedachten over “Gladiators v. Werewolves: ‘Liever weerwolven dan seks’”

Plaats een reactie