God-like rogue-like Hades 2 aangekondigd

Supergiant Games heeft, voor mij in ieder geval, een van de beste games van 2020 gemaakt: Hades. Dat is ook niet zo gek als je ziet welke prijzen het heeft gewonnen (18) en waar het voor is genomineerd (15). En laat ik jullie nu het goede nieuws kunnen verkondigen dat bij de Game Awards het vervolg Hades 2 is aangekondigd. Mét een dikke trailer.

Hades 2
Hades 2

Hades 2 speelt zich wederom af in de Griekse Onderwereld. De zus van Zagreus, de protagonist uit het eerste deel, speelt hierin ditmaal de hoofdrol. Melinoë, de prinses van de onderwereld, zit in tijdnood. En wat doe je als je dat hebt? Juist, je gaat achter Chronos aan, de god van de tijd. En je hebt een probleem als een kind van Hades achter je aanzit. Maar het is nog maar de vraag of tijd gestopt kan worden…

Het spel belooft dezelfde strakke gameplay te hebben als uit het eerste deel, alleen is Melinoë een heks. Zij zal dus van andere krachten gebruik gaan maken dan Zagreus. In het origineel heb je een aantal wapens die je vrij kan spelen, waarschijnlijk ga je in dit deel met verschillende krachten aan de slag.

Er is vooralsnog alleen een Steam- en een Epic Gamestore-release aangekondigd, maar het moet gek lopen als er niet ook console-varianten op de markt komen. Meer details volgen later in ieder geval. Net als het origineel komt er eerst een early access-versie uit, zodat Supergiant Games goed naar de feedback van spelers kan luisteren. Iets wat ze dus met Hades heel slim hebben aangepakt en dat was te merken.

Hades II - Reveal Trailer
Trailer Hades 2

Heb jij het eerste deel gespeeld? Die kan je nu spelen op PC (Steam en Gamepass), Nintendo Switch, PlayStation 4 en 5, Xbox One en Series X|S. Het tweede deel zal ongetwijfeld op veel van deze platformen opnieuw uitkomen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie